Ticaretteki artışta İzmir’in payı büyük

Güncelleme Tarihi:

Ticaretteki artışta İzmir’in payı büyük
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2022 03:41

İTALYA’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, iki ülke arasında köklü bir tarihi ve kültürel birliktelik olduğunu belirtti, ticaret ve turizm hacminin de her geçen yıl arttığını söyledi. İtalya ve Türkiye’nin geçtiğimiz yıl 23 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaştığını dile getiren Konsolos Giorgio, Ege ve İzmir’in bu artışta önemli bir paya sahip olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

 

ZOR GÜNLER BİTTİ

Valerio Giorgio, “İtalya ve İzmir ilişkileri her zaman çok iyi oldu. Özellikle pandemi döneminde ticari ilişkileri güçlendirmek için çok çalıştık. Başta seyahat kısıtlamaları ve yasaklar olduysa da verilere baktığımızda ithalat ve ihracat rakamlarında istenen hedeflere ulaştık.  Şu anda zor dönemleri geride bıraktık. İtalya ve Türkiye arasında geçtiğimiz yıl 23 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaştık” diye konuştu.

LİMAN KENTİ VURGUSU

Bir liman kenti olan İzmir’in coğrafi açıdan önemli bir konumda olduğunu ifade eden Valerio Giorgio, pandemi döneminde bile Çeşme’den Ro Ro seferlerinin haftada 3 kez devam ettiğini dile getirdi. Valerio Giorgio, “İzmir lojistik olarak da avantajlı bir konumda. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan önemli bir liman kenti. Bu nedenle nakliyat sektöründe de İzmir’i her zaman destekledik. İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki ticari ilişkileri her zaman canlı tuttuk. Başta mekanik ve otomotiv olmak üzere plastik malzemeler ve diğer ürünlerde karşılıklı olarak ticaret gerçekleştiriyoruz. Ürün çeşitliliğinin ve ticaretin daha da gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki ülke arasında son derece dengeli bir ticaret hacmine sahibiz. İzmir ve Manisa’da hizmet veren birçok İtalyan firması var ve önemli istihdam sağlıyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!