Güncelleme Tarihi:
Girişim fikirlerinin projeye dönüştüğü, 150 kişinin katıldığı ve 54 saat süren etkinliğin kazananı, hastalıkları nedeniyle özel diyet programı uygulamak zorunda olan kişilere yemek servisi hizmeti sunan “Özel insanlar-özel yemekler" projesi oldu.
Startup Weekend etkinliği, Yaşar Üniversitesi, Originn, Kök Project ve StageCo işbirliği ve Pınar sponsorluğunda 'gıda ve teknoloji' temasıyla hafta sonu yapıldı. 150 kişinin kayıt yaptırdığı etkinlikte, yeni fikirleri olan genç girişimciler tanışma, fikirlerini ortaya koyma, takım oluşturarak yeni projeler geliştirme imkanı buldu. Girişim fikirleriyle yola çıkan gençlere, projelerini hazırlayarak işe dönüştürme sürecinde, Tülin Akin, Sırma Güven, Serkan İçer, Semi Hakim, Taylan Demirkaya, Didem Bakır, Engin Özgül, Seymen Sipahi, Hulusi Oflas, Ercan Gümüş, Reyhan Parlak gibi sektörün deneyimli isimleri mentorluk yaparak destek verdi. Ekipler, 3 gün boyunca çalışarak fikirlerini projeye dönüştürmek için gece gündüz çalıştı. Toplam 5 ekip, güneş enerjisiyle çalışan meyve-sebze kurutma makinesi, ev hanımlarının yemeklerini satabileceği sosyal medya, kendi ürettiği doğal ürünleri pazarlamak isteyenler için sosyal platform ile böbrek yetmezliği, çölyak, diyabet, kanser gibi hastalıkları nedeniyle özel diyet programı uygulamak zorunda olan kişilere özel yemek servisi hizmeti sunan projeler ortaya çıktı. 5 ekip, jüri önünde 5 dakikalık süre içinde projelerini sundu. Jüride ise Fevzi Gökaliler, Dr. Emrah Tomur, Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, Kaan Akın, Özgür Kılınçlar ve Eren Merzeci yer aldı. Etkinliğin kazananı ise hastalıkları nedeniyle özel diyet programı uygulamak zorunda olan kişilere yemek servisi hizmeti sunan “Özel insanlar için özel yemeklerö projesi oldu. “Özel İnsanlar için özel yemekler" proje takımının sözcüsü Mehmet Çağlıyangil, “Türkiye'de 8 milyon böbrek hastası, 10 milyonun üzerinde de diyabet hastası var. Ayrıca, kanser, çölyak gibi hastalıklar nedeniyle diyet yemek zorunda kalan milyonlarca insan bulunuyor. Biz de ekip olarak özel beslenme ihtiyacı duyan kişiler için, diyetisyenlerin hazırladığı menüleri, usta aşçıların sunumuyla, sağlıklı, leziz ve steril bir şekilde evlere servis etme fikrinden yola çıktık. 3 günün sonunda da ortaya bir girişim projesi çıktı. Girişim takımı, Ceren Çağlıyangil'in kaptanlığında, Mehmet Çağlıyangil, Caner Ulutürk, Buket Amca, İlkay Yorgancı, Semih Maral, Kamil Demirtaş ve Ozan Çetin'den oluştu" dedi.
2050 YILINDA DÜNYA NÜFUSUNUN 9 MİLYAR KİŞİ OLACAK
Birleşmiş Milletler raporuna göre, 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyar kişiye ulaşmasının beklendiğini hatırlatan Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Emrah Tomur, “870 milyon kişi, hala açlık ya da yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya. Birleşmiş Milletler, 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyar kişiye ulaşacağını, bu nedenle de tatlı su gereksiniminin yüzde 30, enerji gereksiniminin yüzde 50 ve gıda gereksiniminin de yüzde 70 oranında artacağını öngörüyor. Bu soruna dikkat çekmek, çözümler aramak için temamızı bu yönde belirledik. Gıda zinciri, tarımdan üretime, dağıtımdan perakendeye ve tüketime kadar birçok aşamadan oluşuyor. Bu zincir sadece hizmet sektörünü değil, ev tüketimimizi de yakından ilgilendiriyor. Bu zinciri nasıl daha iyi hale getirebiliriz, bu aşamalar için nasıl projeler geliştirebiliriz? Bu sorularla hareket ettik. Gösterilen ilgiden de çok memnunuz" diye konuştu. Startup Weekend etkinliğinin kazananı ekibe, Yaşar Üniversitesi Kuluçka Merkezi Minerva tarafından ofis tahsis edilecek. Ekip, Minerva'nın sağlayacağı imkanlarla, ürünlerini daha da geliştirip yatırım arayışına çıkacak.