Teknik tekstil projeleri pazara çıktı

Güncelleme Tarihi:

Teknik tekstil projeleri pazara çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 11:48

Teknik tekstil projeleri pazara çıktı

Haberin Devamı

İZMİR'de, Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş. (DEPARK), Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) ve Sun Grubu Ar-Ge Müdürlüğü işbirliği ile 'Teknik Tekstiller Proje Pazarı' düzenlendi.

Mühendislik ve tıp fakültesinde öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler ile araştırmacıların katıldığı Teknik Tekstiller Proje Pazarı, sektör temsilcileri ve alanında uzmanların katılımıyla gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş., Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde Sun Grubu Ar-Ge Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen proje pazarında, 24 proje başvurusundan 16'sı yer aldı. DEÜ akademisyenleri, DEPARK ve DETTO uzmanları ile sektör temsilcilerinden oluşan mentorlarca desteklenen projeler, seçici kurulun değerlendirmesinin ardından ödüllendirildi.

TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Şükrü Ünlütürk, Jimmy Key Yönetim Kurulu Üyesi Günseli Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı M. Sabri Ünlütürk, Ekoten A.Ş. Genel Müdürü Aydın Öztürk, DEPARK A.Ş. Genel Müdürü Seyide Kurtuluş ve DEÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Sarıışık'tan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda birincilik ödülü 'Yeni Nesil Teknik Tekstil Kompozit' projesi ile Bahram Dovletov'a, verildi.

Seçici kurul ikincilik ödülüne 'Giyilebilir Yürüme Analiz Sistemi' projesiyle Gökmen Aşçıoğlu-Duygu Erdem ekibini, üçüncülük ödülüne ise 'Zamanı Durdurmak' adlı projeyle Dua Özsoylu'yu layık gördü. Yarışmada ayrıca henüz 17 yaşındaki Ali Anıl Esmer, 'Hanger' adlı projesiyle Sun Grubu özel mentorluk desteğini almaya hak kazandı.

"YARATICI DÜŞÜNCEDEN VAZGEÇMEYİN"

DEPARK Beta Binası konferans salonunda yapılan törende konuşan Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Şükrü Ünlütürk, bir fikrin yaşama geçiş sürecindeki aşamalara dikkati çekerek, "İlk önce yaratıcı düşünmekten vazgeçmemek gerekiyor. Ardından bu düşüncenin yaşama geçebilmesi için iyi bir plan şart. Son olarak planı vazgeçmeksizin uygulamak, peşini bırakmamak" dedi. Ekoten Genel Müdürü Aydın Öztürk ise yeni proje fikirleri için kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!