Tedavi gören çocuklara tiyatrolu eğitim

Güncelleme Tarihi:

Tedavi gören çocuklara tiyatrolu eğitim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 12:33

Tedavi gören çocuklara tiyatrolu eğitim

Haberin Devamı

İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören ve muayene olmak üzere hastaneye gelen çocuklar için, Deepart Prodüksiyon Tiyatro Oyun Atölyesi oyuncularının oynadığı 'Mikropsuz Bir Hayat' adlı oyun sahnelendi.

Tiyatrocu Üzeyir Tavus'un yazıp yönettiği, çocuklarda çevre ve kişisel hijyen bilinci oluşturmaya yönelik hazırlanan oyunda; 'Mikrop' lakaplı çevreyi kirleten ve kişisel hijyenine özen göstermeyen çocuğun arkadaşlarının çabası ile temizlik alışkanlıklarını edinmesi, çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Oyun boyunca keyifli dakikalar geçiren ve eğlenirken öğrenen çocuklara aileleri de eşlik etti.

Tiyatro etkinliğini organize eden Sosyal Servis Birimi Sorumlusu Aysun İnan "Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Servis Birimi olarak hastanemize gelen takipli ve yatarak tedavi olan çocuklarımızın tedavi süreçlerini daha mutlu bir şekilde devam ettirmek, hastane korkusunu gidermek, kişisel hijyen ve temiz bir çevre bilinci ve tiyatro sevgisi kazandırmak amacıyla planladığımız tiyatro oyununu bizler de çocuklarımız ve aileleri ile birlikte keyifle izledik. Farklı konularda hazırlanan yeni oyunlarla çocuklarımızı tiyatro ile buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Deepart Prodüksiyon Tiyatro Oyun Atölyesi oyuncusu Üzeyir Tavus ise "Böyle bir projeyle, tedavi gören çocuklarımızla birlikte olmak ve onlara moral verebilmek beni çok mutlu etti. Bu oyunu yazarken onlara hijyen bilinci kazandırmayı hedefledim. Onları mutlu edebilmek ve aynı zamanda tedavi süreçlerini bir nebzede olsa unutturmak için çocuklarla tekrar bu sahnede buluşacağız" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!