TDV Genel Müdürü Palakoğlu:

Güncelleme Tarihi:

TDV Genel Müdürü Palakoğlu:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 15:50

- "TDV, TİKA'nın açıkladığı rakamlarla 2013 yılında ülkemizden yurt dışına en çok yardım yapan sivil toplum kuruluşu oldu" - "Türkiye ve vakfımız yaptığı uluslararası insani yardım organizasyonlarıyla dünyanın umudu haline geldi"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, TDV'nin 2013 yılında Türkiye'den yurt dışına en çok insani yardım yapan sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Vakfın İzmir'in Narlıdere ilçesinde düzenlenen "Yeniden Yapılanma Süreci Bilgilendirme Toplantısı"nda konuşan Palakoğlu, TDV'nin kuruluşunun 40'ıncı yılında yeniden yapılanma sürecinin genel merkez boyutunda tamamlandığı ancak taşra teşkilatlarında sürdüğünü belirtti.

TDV'nin Türkiye'de şu anda 985 olan şube sayısını yeniden yapılan süreciyle bine ulaştıracaklarını aktaran Palakoğlu, TDV'nin son 5 yılda insani yardım alanında faaliyet gösterdiği ülke sayısını arttırdığına da dikkati çekti.

Palakoğlu, TDV'nin 5 yıl önce 30 ülkede faaliyet gösterirken, bugün 100'den fazla ülkeye yardım ulaştırdığını belirterek, "TDV, TİKA'nın açıkladığı rakamlarla 2013 yılında ülkemizden yurt dışına en çok yardım yapan sivil toplum kuruluşu oldu. TDV, bu dönemde 82 milyon liralık yardımla Türkiye'den yapılan yardımların yüzde 12'sini üstelendi. Türkiye ve vakfımız, yaptığı uluslararası insani yardım organizasyonlarıyla dünyanın umudu haline geldi" diye konuştu.

Haberin Devamı

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin de ramazan ayında zekat ve fitre yardımlarıyla kurban bayramında ise vekalet kurban kesimi ile dünyada ihtiyaç sahibi kişilere ulaştıklarını kaydetti.

Toplantı, TDV Şubeler Koordinatörü Yavuz Kocamış ve KAGEM Müdürü Hicret Toprak'ın sunumu ile devam etti.

Toplantıya çevre illerden gelen TDV ve müftülük temsilcileri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!