Tarihi binada 365 gün sanat

Güncelleme Tarihi:

Tarihi binada 365 gün sanat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 12:35

Tarihi binada 365 gün sanat

Haberin Devamı

Buca Belediyesi'nin 5 ay önce açtığı Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (BBKSM) kısa zamanda 53 resital, 25 söyleşi ve 8 sergi ile sadece Buca'nın değil İzmir'in de kültürel yaşamına büyük bir açılım sağladı.

Buca'yı yılın 365 günü sanatla buluşturacak olan Buca Kültür ve Sanat Merkezi (BBKSM), Kasım ayında düzenlenen bir gece ile İzmirli sanatseverlerin hizmetine açıldı. 16. İzmir Kısa Film Festivali'nin açılış töreniyle kapılarını açan merkez, 5 ay gibi kısa sürede, 53 klasik müzik resitaline, 25 söyleşiye ve 8 sergiye ev sahipliği yaptı. Buca'nın kültürel yaşamına canlılık getiren merkezde, dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay'dan klasik

müziğin parlayan yıldızlarına, yine dünyaca ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev'den piyanist Paolo Susanni'ye birçok sanatçı sahne aldı. Merkez kısa sürede sanatseverlerin vazgeçilmez adresi oldu.

Gündeme dair söyleşi ve panellerin de düzenlendiği merkez tüm etkinliklerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor

Buca'yı yaşayan bir kent yapmak gibi bir hedefleri olduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Amacımız, 365 gün sanatla yaşayan bir merkez yaratmaktı. BBKSM'nin kısa sürede gördüğü ilgi bu yolda bizi teşvik ediyor. Bu merkez Buca'ya çok yakıştı. Kente yeni salonlar ve merkezler kazandırmak için çalışmalarımıza hız verdik" dedi.

Buca eşrafından Hacı Davut Fargoh tarafından 1903 yılında yaptırılan bina 2000 yılına kadar Buca Belediyesi Hizmet binası olarak kullanılıyordu.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!