Güncelleme Tarihi:
1900’lü yılların başında Bulgar ustalar tarafından yapılan, günümüzde Egea Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi, Restaurant ve Shop olarak hizmet veren bina, 40 yıl öncesine kadar kasaplar tarafından kullanılıyormuş. O dönemlerde buzdolabı olmadığı için etlerin serin kalması amacıyla bina hava sirkülasyonunu hızlandıracak şekilde tasarlanmış. Öyle ki bütün kasaplar kontrol açısından bu binada kendilerine tahsis edilen bölmelerde kesim ve satışlarını yapıyorlarmış.
İlçenin büyüyüp gelişmesi üzerine kesimhane şehrin dışına alınmış ve mahallelerde kasap dükkanları açılmasına da izin verilmesiyle birlikte Kasaphane işlevini kaybetmiş. Zaman içinde değişik meslek grupları burada dükkan açmışlar. 2011’de ise Akhisar Belediyesi, 650 metrekarelik kapalı alana sahip, yüksekliği 20 metreyi bulan Kasaphaneyi, İzmir 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan alınan izinle restore etmiş.