Güncelleme Tarihi:
YILLARCA İstanbul’da büyük şehrin karmaşasında yönetici olarak çalışan Hüseyin Sisoğlu ve eşi Meryem Sisoğlu, hayalini kurdukları yaşam şeklini Urla’da gerçekleştirdi. Sisoğlu ailesi, büyük şehrin karmaşasından sıkılıp İzmir Urla’da butik otel açtı. Çift, tarihi dokusu bozulmamış, şıklığı ve konforu ön planda olan 1870’s Taş Konak Otel’le tarih ve konforu bir arada sunuyor.
HAYAL GERÇEK OLDU
Sisoğlu ailesi, Urla merkezde 1870’li yıllardan günümüze kalan taş konağı restore ederek otel ve restoran haline getirerek hayallerini gerçekleştirdi. Beş odası olan butik otel, Urla Yelaltı Mahallesi Sanat Sokağı’na yürüyüş mesafesinde yer alıyor. 1870’s Taş Konak Otel’in içerisinde, aynı adı taşıyan birde restoran bulunuyor. Oda kahvaltı olarak hizmet veren otelin her odası tarihte Urla’da iz bırakan önemli şahsiyetlerin ismini taşıyor. Anaxagoras, Büyük İskender, Necati Cumalı, Prenses Ulice ve Yorgo Seferis isimlerindeki odaları ile 1870’s Taş Konak, ayrıcalıklı atmosferinin yanı sıra hem kahvaltısı hem de yemekleriyle de bir o kadar farklı ve lezzetli seçenekler sunuyor.
BİR MÜZEYİ ANDIRIYOR
Adından da anlaşılacağı gibi 1870’li yıllardan günümüze kadar gelebilen ve birçok anıya ev sahipliği yapan taş konak, yıllar sonra tarihi dokusu ve içindeki yaşanmışlığı bozulmadan Sisoğlu ailesi tarafından şık ve konforlu bir otel haline getirildi. 150 yıllık bir yapının olabildiğince tarihi karakterini koruyarak restore edilen 1870’s Taş Konak Hotel, mimari yapısı ve dekorasyonuyla da adeta bir müzeyi andırıyor.
ASLINA UYGUN RESTORE
Binanın tüm restorasyonunun aslına uygun şekilde yapıldığını belirten Hüseyin Sisoğlu, “Binanın iç ve dış duvarları orijinal. Pencereler eski resimlerine bakılarak aslına uygun olarak restore edildi. Merdivenler ile iki odamızın kapısı ve kilidi dahil orijinal. Biz burada kendi tarzımızı yarattık. Sadece tarihle konforu bir araya getirmek istedik. Eski bir yerde yaşamak konforsuz yaşamak anlamına gelmiyor. Urla’nın tam merkezinde yer alan otelimizin o zamanların atmosferini tam olarak yaşatması için aklınıza gelebilecek en küçük ayrıntıyı düşündük” ifadelerini kullandı.
150 YIL ÖNCESİNE GÖTÜRÜYOR
OTELDE konaklayan misafirlerden oluşturulan özel gruplara Urla ve çevresi için profesyonel rehber eşliğinde tur imkanı da sunduklarını anlatan Hüseyin Sisoğlu, şu bilgileri paylaştı: “Uzun süren araştırmaların ardından böyle bir oteli yaratabileceğimiz bir yapı keşfettik. 1870’li yıllardan günümüze kadar gelebilmiş ve birçok anıya ev sahipliği yapmış bu taş konağı, olabildiğince tarihi karakterini koruyarak sizlerle buluşturuyoruz. Mimari yapısı ve dekorasyonuyla aynı zamanda bir müzeyi andıran 1870’s Taş Konak, konuklarını tarihte 150 yıl geriye götürüyor. Yaptığımız araştırmaların sonucunda bir dönem Urla’da yaşamış, insanlık tarihinde iz bırakmış, beş farklı ismi otelimizin duvarlarında, odalarımızda yaşatmaya devam ediyoruz. 1870’s Taş Konak’a adımını atan konuklarımızı; başta mimarı yapısı, dekorasyonu, yemekleri ve birçok yerde karşılarına çıkacak ince detaylarla, farklı bir deneyim bekliyor.”
SAKLI TAŞ KONAK DA MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR
YİNE Urla merkezde geçtiğimiz haziran ayında yeni bir konsepti oluşturan Sisoğlu ailesi, Saklı Taş Konak’la da tarihi dokuda huzuru misafirlerini sunuyor. 110 yıllık bir binayı restore ettiklerini belirten Meryem Sisoğlu, “1870’s Taş Konak’ta aynı konsepti yeniden oluşturduk. Bu anlamda tarz ve düşünce olarak 4 odalı bir yer hayata geçirdik” dedi. EBE MELAHAT’İN EVİ 110 yaşındaki taş binanın tarihi hakkında bilgiler veren Meryem Sisoğlu, “Urla’da yaşayan Ebe Melahat adında bir şahsiyet var. 1950’li yıllarda hemşirelik eğitimi almış. Zeynep Kamil Hastanesi’nde çalışmış ve daha sonra yeniden memleketi Urla’ya dönmüş bir hemşire. Urla’ya dönünce hemşire burada yaşayanların doğumlarını gerçekleştiriyor, iğnelerini yapıyor ve hiçbir ücret almadan insanlara hizmet veriyor. Burası onun evi. Ebe Melahat 2000’li yılların başında vefat etmiş bir şahsiyet. Biz Urla’yı bilenlere otelin adresini tarif ettiğimizde, E
İSİMLER
GASTRONOMİDEN
URLA’nın bir gastronomi merkezi olduğunu belirten Meryem Sisoğlu, “Saklı Taş Konak Otelimizde ise odaların isimlerini gastronomiye dayanarak Zeytin, Enginar, Razaki, Bardacık gibi isimler koyduk. Saklı Taş Konak Otel, 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle faaliyete geçti. Oda kahvaltı şeklinde hizmet veriyor. Misafirlerimiz isterlerse 1870 Taş Konak Otel’e gelip burada kahvaltı yapabiliyorlar” diye konuştu.