Srebrenica katliamında ölenler anıldı

Güncelleme Tarihi:

Srebrenica katliamında ölenler anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 13:25

Srebrenica katliamında ölenler anıldı

Haberin Devamı

BOSNA Hersek’in Srebrenica kentinde 22 yıl önce yaşanan ve resmi rakamlara göre 8 bin 372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği soykırım kurbanları Bornova’da düzenlenen sergi ve konferans ile anıldı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliklerde Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp'in "Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Serginin ardından düzenlenen “Srebrenica Soykırımının Sessiz Tanıkları" başlıklı konferansın konuşmacısı ise Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü Müdürü Amor Masoviç oldu. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya Balkan ve Boşnak dünyasına gösterdiği destekler için teşekkür belgesi verdi. Avrupa'da 20’inci yüzyılın son çeyreğinde yaşanmış en büyük insanlık suçu olan Srebrenica Katliamı kurbanları,  Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle anıldı. 8372 kişinin hayatını kaybettiği katliamın 22. yılında Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde  Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp'in "Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Serginin ardından ise “Srebrenica Soykırımının Sessiz Tanıkları" başlıklı konferans düzenlendi. Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü Müdürü Amor Masoviç’in konuşmacı olduğu konferansa Bosna Hersek’li vatandaşlarla birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak ve Bornovalılar da katıldı. Masoviç, “Bir kişiye ait olan ceset parçaları bir kaç farklı toplu mezardan çıkıyor. Ölüleri bile durmadan taşımışlar. Biz 22 yıldır her bulduğumuz kemik parçasında ailelerin kapılarını çalıyoruz. Cesetler tamamlanana kadar daha kaçkez o kapıları çalacağız bilmiyoruz. Bu yüzdende her defasında acılar yenileniyor. Bu bizim için bitmeyen bir soykırım" dedi.

"BİTMEYEN SOYKIRIM"

Avrupa’nın ortasında tarihte görülmeyecek bir insanlık suçu işlendiğini anlatan Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, “Şunu üzülerek söylemek isyerim ki bu suçu işleyenlerden bazıları hala Borna Hersek’te bazı görevlerde bulunuyorlar. Bazıları yargılanırken hapishenede öldü, bazıları ise yargılamada 40 yıl ceza aldı. Katlettikleri kişi sayısını düşündüğünüz zaman ömür boyu hapis cezası alması gerekirdi. Çünkü 40 yıl dediğinizde bir gün çıkabilir oluyor. Batı dünyası bunu bile şehitlerimizden esirgedi" dedi.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!