Sokak oyunları savaşın izlerini azalttı

Güncelleme Tarihi:

Sokak oyunları savaşın izlerini azalttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 11:09

Sokak oyunları savaşın izlerini azalttı

Haberin Devamı

MÜLTECİ çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği 'Çocuk gibi bak' projesi kapsamında, savaşın izlerini sokak oyunlarıyla attı.

Vatanlarından ayrılmak zorunda kalan Suriyeli çocuklara karşı olumsuz söylemlere dur demek isteyen İzmir Ekonomili iletişimciler, 40'a yakın Suriyeli çocukla gençleri sokak oyunları şenliğinde buluşturdu. Üniversiteli gençler, çocuklarla birlikte 'istop', 'sek sek', 'yakar top', 'mendil kapmaca', 'yedi kule' gibi oyunları oynadı, yaşadıkları mutluluk çocukların yüzlerine yansıdı.

İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu, öğretim üyeleri Doç. Dr. Selin Türkel, Aytül Özkan danışmanlığında öğrenciler Enginalp Erkısa, Bahadır Tunahan Civan, Alican Cura, Yiğit Kocayol, Yavuz Kaya, Ecem Çelik, Büşra Germir, Şevval Asena Çelik, Duygu Uçkaç, Buğu İrem Kaymakçı, Yasemin Ece Çiçek, Murat Yılmaz, Aytül Öteçelebi, Turuhan Alkır, Emre Ekin, İdil Tuba Salar, Erel Karanfil, Aytuna Yüken, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde mülteci çocuklara yönelik nefret söyleminin önüne çocuklarla birlikte geçilmesini amaçlıyor.

İEÜ İletişim Fakültesi Halklar İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. sınıf öğrencisi Enginalp Erkısa, "Suriyeli çocuklarla her yaptığımız etkinlikte onların yaşama daha da etkin şekilde katıldığını görüyoruz. Çocuk gibi bak adlı projemizle mülteci çocuklara yönelik ayrımcı bakış açısına dur demek istiyoruz. Projeye katılan birçok arkadaşımızın da bakışının zaman içinde değiştiğini görüyoruz. Bu da bize ne kadar doğru bir proje hazırladığımızı gösteriyor. Çocukların din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın sadece çocuk olduklarını toplumumuza hatırlatmayı istiyoruz" dedi.

ÖTEKİLEŞTİRİLMEK YARALIYOR

Çocukların savaş yüzünden yaşadıkları yerlerden ve olanaklardan ayrı kaldığını, çocukluklarını yaşamadan zorlu bir sınavın içine dahil olduklarını kaydeden Erkısa, toplumun ötekileştiren gözle bakmasının da onları daha da yaraladığını söyledi. Erkısa, projeleriyle nefret söylemi yerine sevgi söylemini ön plana çıkardıklarını aktardı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!