Siz hayalinizi anlatıyorsunuz, Cansu ise tasarlayıp üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Siz hayalinizi anlatıyorsunuz, Cansu ise tasarlayıp üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2021 18:14

Çocukluğundan itibaren yeni şeyler üretmekten büyük bir keyif almış. Üniversite sınavının ardından öğretmenleri muhasebe okumasını beklerken o tercihini gemoloji ve mücevher tasarımından yana kullanmış. Mezun olur olmaz da Bodrum’da atölyesini kurarak üretmeye başlamış. Cansu Türkdoğan Şimşek, bugün ‘Cansui’ markasıyla kişiye özel tasarımları ve evlilik teklifi yüzükleriyle yoluna devam ediyor. “Bizi diğer markalardan ayıran en büyük özelliklerimizden biri bu sanıyorum” diyen Şimşek’in hedefleri arasında ise bahçesi olan bir evi atölye olarak kullanmak var.

Haberin Devamı

Siz hayalinizi anlatıyorsunuz, Cansu ise tasarlayıp üretiyor




Cansu Türkdoğan Şimşek, her yeni çıkan ürünü için meslekte 13 yılı geçmesine rağmen öğrenciliğinde ilk yaptığı takıya bakar gibi heyecanlanan bir tasarımcı. O, çocukluk yıllarında başlayan ve gittikçe büyüyen tasarım tutkusunu mesleği haline getiren bir girişimci. ‘Cansui’ markasının kurucusu Şimşek’le hem kariyer yolculuğunu, hem de geleceğe dair planlarını konuştuk. 1987 İstanbul doğumlu olsa da 6 aylıkken ailesiyle Bodrum’a yerleşen Cansu Türkdoğan Şimşek, kendini ‘Bodrum çocuğu’ olarak tanımlıyor. “Bodrum’da büyüdüm, yaz aylarını denizde bir balık, kış aylarını şömine önünde bir kedi olarak geçirdim” diyen Şimşek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Siz hayalinizi anlatıyorsunuz, Cansu ise tasarlayıp üretiyor

BABASININ DELİKANLI KIZI
“Üniversiteye kadar Bodrum’daydım. Üniversite sınavı sonrası puanım geldiğinde öğretmenlerime göre ya muhasebe yazmam gerekiyordu ya da bir yıl daha beklemem... Ancak ben öyle yapmadım. Meslek yüksek okullarındaki diğer bölümleri araştırıp gönlüme göre olan Dokuz Eylül Üniversitesi Gemoloji ve Mücevher Tasarımı Bölümü’nü seçtim. Çok büyük bir keyifle okudum. Yaz aylarında kuyumcu atölyelerinde staj yaptım ve okulda öğretilmeyen pek çok şeyi ustalarımdan öğrendim. Babam bizi hep ‘delikanlı kızlarım’ diye büyüttü. Ben de hep onunla delikanlı işler yapmayı sevdim. Çekiç, pense, boya... Yeni bir şey üretmek benim için çocukluğumdan beri çok büyük bir haz.”

Siz hayalinizi anlatıyorsunuz, Cansu ise tasarlayıp üretiyor

DÜKKAN YERİNE ATÖLYE
Üniversiteden 2007’de mezun olur olmaz ilk atölyesini Bodrum’da açtığını söyleyen Cansu Türkdoğan Şimşek, babasının ofisinde kurduğu ilk atölyesinin U şeklinde olduğunu paylaşarak, “Tasarlıyor, tezgahta üretiyor ve internetten satışını yapıyordum. Açtığım kişisel sergiler, katıldığım uluslararası fuarlar, bienaller ve festivaller bu yolda adımı duyurmama çok yardımcı oldu. 2011’de Dibeklihan Sanat Köyü’nde bir dükkan tuttum. Çok nezih bir tasarım butiği ve aynı zamanda atölyeydi. Ama o tecrübemde atölye insanı olduğumu anladım ve sonrasında hiç dükkan hayali kurmadım” diyerek, şu an Ortakent’teki atölyesinde gerçek hayallerini yaşadığını paylaştı.

Haberin Devamı

Siz hayalinizi anlatıyorsunuz, Cansu ise tasarlayıp üretiyor

TARİHİ YAPILARA KUŞ BAKIŞI
İlk ürünlerini üretmeye başladığı dönemde bir marka ismi aramayışına girdiğini aktaran Şimşek, o süreci ise şöyle anlattı: “Ürettiklerimi çekiyor, kişisel sosyal medya hesaplarımdan paylaşıyordum. Orada arkadaşlarım ve ailem, ‘Canşui Takıları’ diye paylaşmaya başladı. Böylece marka ismimiz çıkmış oldu. Uluslararası sorun olmaması adına da ‘Cansui’ olarak yumuşattık. İlk satışımı ise 1 Ocak 2008’de katılmış olduğum bir canlı yayın sonrası programın sunucusuna yaptım. Boynuma takmış olduğum semazen kolyemden sipariş verdi. Sonrasında ise Türkiye ve dünyadaki tarihi binaların kuş bakışı görüntülerinden esinlenerek yapmış olduğum ‘Kuş Bakışı’ koleksiyonu markanın tanınmasında etkili oldu.”

Haberin Devamı

Siz hayalinizi anlatıyorsunuz, Cansu ise tasarlayıp üretiyor

 
İŞİN USTASI OLDU ŞİMDİ BAŞKALARINA DA YOL GÖSTERİYOR
Yola ilk çıktığı süreçte beraber çalıştığı ustaların nazları ve yanlış yapılan üretimler sayesinde usta olan Cansu Türkdoğan Şimşek, şöyle devam etti: “Onlara ihtiyaç duymadığım zaman Bodrum’da kuyumculuk eğitimi alanındaki açığı gördüm ve bu konuda atölyeler düzenlemeye başladım. Geleneksel kuyumculuk eğitimi, kayıp mum tekniği, metal kiliyle üretim, mine yapımı gibi takıyla ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecekleri bir atölyeye dönüştük. İnsanlara yeni bir meslek öğretmek ve bu yolda takıldığım taşlara takılmamaları için onlara yol göstermek bana çok keyif verdi. Kurs sonrası markalaşma yolunda da danışmanlık yapmaya başladım. Şimdi yeni markalara yol gösteriyor, zaten marka olanlara ise danışmanlık, koleksiyon hazırlama ve üretim aşamalarında hizmet veriyorum. Ayrıca her yıl kendi markam için birden fazla koleksiyon hazırlıyorum.”

Haberin Devamı

Siz hayalinizi anlatıyorsunuz, Cansu ise tasarlayıp üretiyor




KİŞİYE ÖZEL EVLİLİK TEKLİFİ YÜZÜĞÜ
Cansui koleksiyonlarının en çok etkileşim aldığı yerin Instagram ve kendi web siteleri olduğunu dile getiren Cansu Türkdoğan Şimşek, fiziksel olarak ise atölye ve satış noktaları kanalıyla tüketiciyle buluştuklarını dile getirdi. Şimşek, şöyle devam etti: “Bu yıl ilki Belçika’da olmak üzere yurtdışı satış noktalarımız da oluşmaya başladı. Cansui, kişiye özel tasarımları ve kişiye özel evlilik teklifi yüzükleriyle ön plana çıkıyor. Bizi diğer markalardan ayıran en büyük özelliklerimizden biri bu sanıyorum. Hayalinizi anlatıyorsunuz, tasarlayıp üretiyoruz ve en güzel anlarınıza şahitlik ediyoruz. Teklif sonrası bizi arayan çok müşterimiz oluyor ve bu coşkulu anlara dahil olmak çok büyük mutluluk.”

Haberin Devamı

 
MEDİTASYON MERKEZİ GİBİ
“Atölye derslerimiz ve atölyemiz aslında bir meditasyon merkezi gibi” diyen Cansu Türkdoğan Şimşek, gelecekle ilgili planlarını ise şöyle dile getirdi: “Bundan sonraki isteğim, bahçesi olan ve ulaşımı kolay keyifli bir evi atölyeye çevirmek. Müziğimizi açıyoruz ve sonrasında ders bitene kadar bütün aklımızdan geçenleri unutup tamamen yaptığımız işe odaklanıyoruz. Şu an birebir ders veriyorum ama pandemi öncesi 4’er kişilik gruplarla çalışıyorduk. Ve bu grupların kendi içinde çok güzel bir dinamiği oluyordu. Çok uzak olmayan bir zamanda tekrar o günlere döneceğimize eminim. Bir de atölyemizin içinde minik bir kafemiz olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!