Sigara içen Folkart'ta çalışamayacak

Güncelleme Tarihi:

Sigara içen Folkartta çalışamayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 12:312dk okuma

Sigara içen Folkart'ta çalışamayacak

Haberin Devamı

Folkart Başkanı Mesut Sancak, çalışanların tamamının, gördükleri eğitim sonrası “31 Mayıs Dünya Sigara İçmeme Günü"ne, sigarayı bırakarak girdiklerini açıkladı. Folkart, Dünyada ve Türkiye'de çok az sayıda örneği bulunan, tamamen 'Sigarasız Şirketler' arasına katıldı. Sigara içen artık Folkart'ta çalışamayacak.
İzmir'in inşaat devi Folkart, çalışanları ile işbirliği içinde, uzun süredir yürüttüğü projesini sonlandırarak, artık tamamen “Sigarasız Şirket" oldu. Çalışanlar, aylar öncesinden kendilerine verilen özel bir eğitim ve psikolojik destek sonucu; bir plan dahilinde gönüllü olarak, aşama aşama sigarayı bıraktı.
Folkart, çalışanlarının bu gönüllü desteğiyle, '31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'ne, sigaradan tamamen arınarak “Sigarasız şirket" olarak girdi. Folkart'ın insan kaynakları politikası da, çalışanlarının desteği ile artık “Sigarasız" şekillenecek. Sigara içip, yeni iş başvurusunda bulunanlar, Folkart'ta görev alamayacak. Folkart, iş başvurularında da özellikle değerlendirmek istediği kişileri, 'sigarayı bırakma' şartı ile önce eğitime yönlendirererek, kişinin tercihi ve alınan sonuca bakarak, son kararını verecek.
Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “sigarasız şirket" olmayı sürdürme konusunda, kesin kararlı olduklarını, bu tercihin artık 31 Mayıs 2016 gününden itibaren resmi bir şirket politikası haline geldiğini söyledi. Mesut Sancak, bu proje ile insan sağlığının değerini öne çıkardıkları, Dünyada ve Türkiye'de örneği çok az olan 'Tamamen Sigarasız Şirket' uygulamasını tercih ettikleri için; çalışanlarıyla birlikte aldıkları bu karar nedeniyle, dayanışma duygusu içinde, hep beraber örnek bir tutum sergilediklerini vurguladı.
Sancak geçtiğimiz yıllarda kendisinin de tiryakilik düzeyinde ciddi bir 'sigara bağımlısı' olduğunu hatırlatırken, “Sigaranın sadece bana değil, aileme, sevdiklerime, çocuklarıma da zarar verdiğini görünce, bir anda bırakmaya karar verdim ve bırakmanın hiç zor olmadığını yaşayarak anladım" dedi. Mesut Sancak, çalışanların tüm dünyada 64 ülkede uygulanan özel bir eğitim süreci ile sigarayı bıraktıklarını; bırakamayan bazı çalışanlara ise psikolojik destek sağlandığını, sonrasında sigaradan vazgeçtiklerini belirtti.
Sancak, başlangıcı 2014 yılına dayanan bu olumlu süreçte, işe alımlar sırasında da, adaylardan sigara içmeyenleri tercih ettiklerini belirtirken; Folkart'ın tamamen 'sigarasız şirket' olmayı başarması nedeniyle çok mutlu ve huzurlu olduklarını vurguladı. Sigaranın 'fiziksel, ruhsal ve sosyal zararları' ile bireye; 'hastalıklar nedeniyle' 'topluma; ekonomiye ve ülke kalkınmasına'; çok olumsuz etkileri olan, bir halk sağlığı sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Sancak, “Sigarasız Folkart, insana verdiği değeri, bu alanda da gösterdi" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine değinen Mesut Sancak; sigaranın dünyada ikinci ölüm nedeni olduğunu; sigara dumanında 2000'i zehir, 4000'in üzerinde kimyasal madde bulunduğunu; sigara içenlerin kanserden ölüm oranının, içmeyenlerinkine göre 15 ile 25 kat fazla olduğunu; dünyada her 8 saniyede bir kişinin sigaradan öldüğünü; halen dünya genelinde her 10 ölümden birinin sigara kullanımı nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.
İZMİR (DHA)
foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!