SES, fiili hizmet süresi zammının yasalaşmasını istedi

Güncelleme Tarihi:

SES, fiili hizmet süresi zammının yasalaşmasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 18:24

SES, fiili hizmet süresi zammının yasalaşmasını istedi

Haberin Devamı

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası ve 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü nedeniyle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, sağlık çalışanları için fiili hizmet süresi zammının yasalaşmasını istedi. SES İşyeri Temsilcisi Ayşe Tabakoğlu, sağlık çalışanlarının taleplerini de dile getirdi.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde açıklama yapan SES üyesi bir grup sağlıkçı, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi. Açıklamayı yapan SES İşyeri Temsilcisi Ayşe Tabakoğlu, sağlık çalışanlarının taleplerini sıraladı. 2014 yılından beri AK Parti Hükümeti'nin her hemşireler günü ve 14 Mart'ta sağlıkçılara 'müjde' diye duyurduğu yıpranma payının aldatmaca olduğunu ileri süren Ayşe Tabakoğlu, fiili hizmet süresi zammının yasalaşmasını istedi. Tabakoğlu, "Teknoloji büyümüş hastaneler yenilenmiş, bilgisayar sistemine geçilmiş ama bunlar ebe ve hemşirelere iş yükü, angarya çalışmaktan başka bir şey getirmemiştir. Hemşireye olan ihtiyaç 400 binle tarif edilirken istihdam edilen hemşire 130 bin civarında. Bir an önce hemşire açığının kadrolu güvenceli şekilde çözülmesi gerekmekte" dedi. Sağlıkta en ağır çalışan meslek grubunun ebe ve hemşireler olduğunu ileri süren Tabakoğlu, bu mesleğin ağır ve tehlikeli işler kapsamına alınması gerektiğini belirtti.

"SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN"

Gece mesailerinin iki vardiya sayılması, performans uygulanmasına son verilmesi, 25 yılını dolduran sağlıkçılara nöbet tutturulmaması, her işyerinde 24 saat açık kreş olması gibi birçok talebi sıralayan Ayşe Tabakoğlu, şöyle dedi:

"Sağlıkta şiddet yasasının kabul edilmesi, hastanelerde hemşirelerin, ebelerin kendi aralarından seçtiği temsilcilerin de bulunduğu komisyonların kurulması ve hastane içi görevlendirilmelerin komisyonca takip edilmesini istiyoruz. Görev yeri dağılımı her iki yılda bir değişen yöneticilerin inisiyatifine bırakılmamalı."

Nöbetlerin de sağlık çalışanları için ciddi bir sorun olduğunu belirten Tabakoğlu, "Sadece bu nedenle bile uyku bozukluğu, stres, tükenmişlik sendromu, kanser, aile içi huzursuzluklar, meslek hastalıkları ile yüz yüzedirler. Bulaşıcı hastalıklar hemşirelerin yanı başında" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!