Güncelleme Tarihi:
URLA Belediyesi ve Urla Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen aşçılık kursunda, 11 ay süren 2 bin 200 saatlik eğitimler tamamlandı. Kursu bitiren sertifikalı aşçılar, mezuniyet töreninde birbirinden lezzetli yemekler yaptı.
Her gün Urla Belediyesi ek hizmet binasında eğitime gelen kursiyerler, hijyenden, iş kıyafetine, meslek etiğinden, diksiyona, besin ögelerinden, porsiyonlamaya kadar geniş bir eğitim aldı. Çorbalar, soslar, deniz ürünleri, sebze yemekleri, et yemekleri, salatalar, makarnalar, pilavlar, geleneksel Türk mutfağına özgü yemekler, tatlılar ve uluslararası mutfaklarda pişirilen yemeklerden örnekleri öğrenen kursiyerler becerilerini geliştirdi. Kursun sona ermesinin ardından, Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın da katıldığı mezuniyet yemeği, URİT Sosyal Etkinlik Salonu'nda yapıldı. Sertifikalı aşçılar, mezuniyet törenlerini birbirinden lezzetli yemekler, salatalar ve tatlılarla gerçekleştirdi.
İKİNCİLİK ÖDÜLÜ’NE PLAKET
Fatma Betül Batur Ünay’ın eğittiği Aşçılar Okulu kursiyerlerinden Işık Sayınar kursiyerlerin arasında önemli bir ödül de aldı. İzmir Fuar Alanı’nda yapılan Gastronomi Kongresi’nde 'Egeli Kibbe' adını verdiği yemekle özgün yemek kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazanan Işık Sayıner’i kutlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kendisine bir teşekkür plaketi verdi. Başkan Uyar, çok ciddi bir yarışmadan gümüş madalya ile çıkan Sayıner’i kutladı, "Bu kursun mezunları profesyonel anlamda önemli kazanımlar elde ettiler" dedi.
Kursiyerler Kaymakam Önder Can’a da çiçek vererek teşekkür ederken, hazırladıkları birbirinden güzel yemekleri konuklara ikram etti.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI