Semerkand Aliağa Şubesi’nin Kermesi Dualarla Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Semerkand Aliağa Şubesi’nin Kermesi Dualarla Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 16:37

SEMERKAND VAKFI ALİAĞA ŞUBESİ’NİN İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ VERMEK AMACIYLA HER YIL GELENEKSEL OLARAK DÜZENLEDİĞİ KERMES DUALARLA AÇILDI.SEMERKAND VAKFI YARDIMLAŞMA KERMESİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE, ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, BAŞKAN YARDIMCISI MEHMEDALİ ÖZKURT, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI, SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ VE VAKIF ÜYELERİ KATILDI.

Semerkand Vakfı Aliağa Şubesi’nin ihtiyaç sahibi öğrencilere burs desteği vermek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği kermes dualarla açıldı.
Semerkand Vakfı yardımlaşma kermesinin açılış törenine, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, başkan yardımcısı Mehmedali Özkurt, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vakıf üyeleri katıldı. Dualar eşliğinde açılan kermesin açılış kurdelesini kesen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağalı hanımların hazırladığı ev yapımı baklava, tatlı, hamur işi gibi yiyeceklerin yanı sıra el emeği göz nuru el işlerinin de yer aldığı kermesin stantlarını gezdi. Satışa sunulan ürünleri inceleyen Başkan Acar, Semerkand Vakfı Aliağa Şubesi Ramazan Karaçor’dan ürünler hakkında bilgi aldı. Düzenlenen kermeste katılımcılara çiğ köfte, bazlama, yaprak sarması ve ayran ikram edildi.
Aliağa’daki ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına her yıl hayır kermesi düzenlediklerini belirten Semerkand Vakfı Aliağa Şubesi Ramazan Karaçor, "Semerkand, aydınlığa giden insanları, mutluluğa ulaştıran, Allahın emirlerini yerine getirmek isteyen bir vakıf sistemidir. Amacımız, Aliağa’da ve bölgede yaşayan insanlarımıza elimizden geldiği kadarıyla hizmet etmek. Düzenlediğimiz hayır kermesinden elde ettiğimiz gelir ile hem eğitim kurumlarımıza hem de öğrencilerimize burs desteği sağlıyoruz. Gelirin bir kısmını da vakıf hizmetlerimize aktarıyoruz. Kermesimiz Aliağa Merkez Cami karşısında 20 gün boyunca açık kalacak. Kermesimizin düzenlenmesinde emeği geçen, hazırladıkları ürünler ile kermese katkı sağlayan vatandaşlarımıza ve açılış törenimize katılım göstererek bizleri onurlandıran başta Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!