Selçuk, kültür ve sanat evine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Selçuk, kültür ve sanat evine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 10:28

Selçuk, kültür ve sanat evine kavuştu

Haberin Devamı

İZMİR'in Selçuk ilçesinde belediye tarafından yaptırılan kültür ve sanat evi törenle açıldı. AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesti.
Kuran-ı Kerim okunup, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için dua edilmesiyle başlayan açılış törenine, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı'nın yanı sıra AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, belediye başkan yardımcıları siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, huzurevi sakinleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Atatürk'ün çocuk sevgisine ve sanata verdiği öneme atıfta bulunarak, "Büyük Atamızı anmak ve O'nun sanata ne kadar değer verdiğini göstermek için sanat evimizin açılışını 10 Kasım günü yapıyoruz. Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü birçok yönünün yanı sıra sanata ve çocuklara verdiği değerle de anma arzusu içerisindeyiz" dedi.
Kültür ve Sanat Evi'nin Selçuk'ta giderek ivme kazanan kültür ve sanat faaliyetleri açısından önemli bir merkez olacağını vurgulayan Başkan Bakıcı, "Burada birçok etkinlik gerçekleştirilecek, kurslar verilecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sanat eğitimi burada yapılacaktır. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin bu kurslardan istifade etmesini istiyoruz. Bu manada da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Selçuklu ailelerimizin çocuklarımızı ve gençlerimizi belediyemiz bünyesinde açılan kurslarına göndermeleri bizleri mutlu edecektir" diye konuştu.
Başkan Bakıcı'nın konuşmasının ardından Neyzen Murat Gezer, gitarda Kamber Karameşe, kabak kemanede Mehmet Çökmezoğlu'nun yer aldığı sanat evinin ilk etkinliği gerçekleşti. Etkinlikte Atatürk'ün sevdiği şarkılar çalındı.
Mini konserin ardından Belediye Başkanı Bakıcı kurdelesini çocuklarla birlikte keserek Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'ni hizmete açtı. Açılın ardından katılımcılar Kültür ve Sanat Evi'ni gezip, çocuklarla resim yaptı. Kültür ve sanat evinde çocuk korosu kurulup, resim, satranç, ney, gitar, bağlama kursları verileceği bildirildi.

Ayşe Havva GEYİK / SELÇUK (İzmir ), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!