Selanik Belediye Başkanı Boutaris'in İZTO'yu ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Selanik Belediye Başkanı Boutarisin İZTOyu ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 23:03

- Boutaris: "Langada bölgesinde Atatürk'ün gerçekten doğmuş olduğu ev bulundu. O ev çevresinde düzenlemeler yapıyoruz"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, Langada bölgesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin bulunduğunu ve o ev çevresinde düzenlemeler yaptıklarını açıkladı.

Boutaris ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.

Selanik ve İzmir’de karşılıklı "Selanik Günleri" ve "İzmir Günleri" düzenlemek istediklerini dile getiren Yannis Boutaris, "Amacımız iş yapma olanaklarını göstermek. Bunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da söyledim. İzmir Ticaret Odası'nın da bu konuda bize yardımcı olacağına inanıyorum" dedi.

Selanik’e yakın Langada bölgesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi bulduklarını söyleyen Boutaris, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"O ev çevresinde düzenlemeler yapıyoruz. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da bize yardımcı olacağını söyledi. Langada Belediye Başkanı da bu evi öne çıkarmak istiyor. Atatürk'ün doğduğu ve büyüdüğü 2 evi hem tarihi değeriyle hem de manevi yönleriyle öne çıkarabiliriz. Bunu turist toplamak için yapmıyoruz. Bize göre tarihin hatırlanması lazım."

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş da İzmir ile Selanik arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi için işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Selanik'e 4 yıl önce uçuşların başladığını hatırlatan Demirtaş, "Kış aylarında yolcu olmuyordu. Fakat potansiyel olursa bu sene tekrar deneyebilir, uçuşlara başlayabiliriz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!