Selanik Belediye Başkanı Boutaris İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Selanik Belediye Başkanı Boutaris İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 10:42

- Boutaris, Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi ve çevresindeki yolları düzenleyeceklerini bildirdi

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris, Atatürk Evi Müzesi'ni ve çevresindeki yolları düzenleyeceklerini söyledi.

Boutaris, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyetle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

İki kentteki projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunan Yiannis Boutaris, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğunu hatırlatarak, Atatürk Evi Müzesi'ni ve çevresindeki yolları düzenleyeceklerini bildirdi.

Aralık ayında İzmir'de düzenlenecek Turizm Fuarı'na kalabalık bir heyetle geleceklerini belirten Boutaris, Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına da Selanik'ten katılımın sağlanması konusunda harekete geçeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Kocaoğlu ise iki kent arasındaki sıcak ilişkilerin sadece Türk-Yunan ilişkilerine değil, Balkanlar ve Akdeniz'deki dostluk rüzgarına da önemli katkılar yapacağını kaydederek, Boutaris'i 25 Mart'ta Fuar İzmir'in hizmete açılış törenine davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!