Güncelleme Tarihi:
İZMİR'in Seferihisar ilçesindeki Beyler Mahallesi'nde Slow Food üyeleri tarafından her yıl 10 Aralık'ta kutlanan Toprak Ana (Terra Madre) Günü nedeniyle bmir etkinlik düzenlendi.
Türkiye'nin Cittaslow başkenti Seferihisar'ın kırsal mahallelerinden Beyler'deki Toprak Ana Günü kutlamasında birbirinden lezzetli yöresel yemekler, geleneksel yöntemlerle pişirildi. Beyler Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, Semiha İrfan Çallı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda ve Ağırlama Bölümü öğrencileri ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla hazırlanan yöresel lezzetler çalkama ve ata ekmeği taş fırında pişirilirken, misafirlere ayrıca tarhana çorbası, istiridye mantarı, armola, hurma zeytin ve zeytinyağı ikramları da yapıldı. Programa katılan CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Slow Food Örgütü'nün 'İyi, Adil ve Temiz' felsefesini savunduğunu belirterek şunları söyledi:
"Seferihisar olarak Cittaslow ve Slow Food üyeliğimizle birlikte her yıl Toprak Ana kutlamasını gerçekleştiriyoruz. Bu özel gün insanın yüzyıllar boyunca Toprak Ana'yla kurduğu ilişkiyi hatırlamasını sağlıyor. Bu yılki kutlamamızı Beyler Köyü'nde yaptık. Seferihisar'ın muhteşem yöresel lezzetleri var. Bugün bunları tatma ve misafirlere ikram etme şansı yakaladık. Atalarımızdan öğrenerek bu günlere taşımayı başardığımız bu eşsiz lezzetleri gelecek nesillere aktaracak ve zenginliklerimizi bu kuşaklara taşıyacak çalışmalara devam edeceğiz. Bugün burada emek veren Beyler'in çalışkan, aydınlık yüzlü kadınlarına, öğrencilerimize, belediye çalışanlarımıza ve Slow Food gönüllülerine çok teşekkür ediyorum."
SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAFLI