Güncelleme Tarihi:
İZMİR'deki Mavi Bahçe AVM'de yer alan Fratelli La Bufala Restoran'ın danışman şefi Geovani Polloina, danışmanlığın yanı sıra yemek dersleri veriyor, İtalyan yemekleri ilgili olarak çeşitli dergilere yazılar yazıyor.
İtalya'da doğan, öğrenimini tamamlamak için İngiltere'ye giden Geovani Polloina, aşçılık mesleği ile üniversite yıllarında tanıştı. Bir yandan eğitimini sürdürürken diğer yanda da bir İtalyan restoranında çalışmaya başladı. Okuduğu üniversitede ekonomi bölümü bitirdikten restoranda çalışmaya başladı ve bu restoranda 6 yıl sonra şef oldu. İngilterede çalıştığı 30 yıl içerisinde çeşitli restoranlara menü danışmanlığı yapan, restoran ve mutfak şefliklerinde bulunan, bu zaman içerisinde üç defa yerel ve bölgesel şeflik ödülleri alan Geovani, 4 yıl önce Türkiye'ye geldi ve İstanbul'da danışmanlık, restoran menü denetimi yapmaya başladı. Şef Geovani, halen İstanbul, İzmir ve İngilterede çeşitli restoranlara danışmanlık yapmayı sürdürüyor. Geovani Polloina İtalyanca, İngilizce ve Türkçe biliyor.
Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF