Sanatçı Akman sözünü tuttu

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı Akman sözünü tuttu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 14:39

 KEÇEDEN ürettiği hayvan büst ve figürleriyle İzmir’de sergi açan Özlem Akman, satışı yapılan eserlerin gelirini kentteki 4 hayvan barınağına ve bir hayvansevere ulaştırdı.

Haberin Devamı

 

2016 yılında keçe sanatıyla ilgilenmeye başlayan ve pandemi döneminde keçeyle çeşitli hayvan büstleri üzerinde çalışan Akman’in eserleri, İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi’nin (SKOOP) düzenlediği sergiyle sanatseverlerin ziyaretine açıldı. 16-18 Mayıs arasında ziyaretçilerini ağırlayan sergi yoğunilgiyle karşılandı. Satışı yapılan keçeden eserlerle elde edilen gelirin mama olarak bağışlanmasına adına İzmir’deki hayvan barınaklarıyla iletişim kuruldu. Bağış aşamasında sürece dahil olan Temizmama.com’un da destekleriyle 4 barınak ve bir gönüllü hayvansevere toplam 326 adet 15 kilogramlık kedi ve köpek maması teslim edildi.

Sanatçı Akman sözünü tuttu

Haberin Devamı

DOĞADAN GELEN DOĞAYA

Keçenin herhangi bir hayvana zarar vermeden koyun yünlerinden üretildiğini vurgulayan Özlem Akman, “Doğadan elde edilen keçeyle ürettiğim çalışmaların doğaya katkı sağlamasını istedim. Bu sebeple SKOOP yönetimiyle birlikte bir araya gelerek bir sergi düzenledik. Gelirimizi Temizmama.com aracılığı ve desteğiyle, İzmir’deki ihtiyaç sahibi hayvan barınaklarına ulaştırmayı başardık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!