Sakızlı dondurmanın doğduğu yer: Rumeli Pastanesi

Güncelleme Tarihi:

Sakızlı dondurmanın doğduğu yer: Rumeli Pastanesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 05:35

Mübadele sırasında Kavala’dan Çeşme’ye gelen dede Osman Mersin’in tesadüfen keşfettiği sakızlı dondurma bugün Rumeli Pastanesi’nin en iyiler arasında yer almasını sağladı.

Haberin Devamı

 

1945’TE babaannenin çeyizlik masa sandalyeleri ile Çeşme Çarşısı’nda açılan ufak bir dükkanla başlayan Rumeli Pastanesi’nin hikayesi yıllar içinde büyüdü büyüdü ve bugün bir marka haline geldi. Rumeli Pastanesi’nin kurucusu Osman Mersin, tuz-buz ve meyve karışımıyla hazırladığı doğal dondurmasının imalatı sırasında bir gün vanilyasının kalmadığını görmüş. O günlerde evde bolca bulunan damla sakızını dünyada ilk kez dondurmada denemiş. Gerek yerli halk, gerek tatile gelenler bu dondurmaya bayılmış. Böylece damla sakızlı dondurma hayat bulmuş. Osman Mersin, ilerleyen süreçte dükkanı, çocukluğundan beri yanında yetişen oğlu Hüseyin Mersin’e devretmiş. 1983’te de vefat etmiş.
EN İYİ 10 LİSTESİNDE
Günümüzde Tatlıcı Osman Mersin’in kurduğu Rumeli Pastanesi’nin tüm doğal lezzetlerini Hüseyin Mersin ve eşi Semra Mersin, oğulları Ali ve Osman Mersin kardeşler devam ettiriyor. Halen oğullarının yönettiği Rumeli Pastanesi’nde kendisinin de kaptan olarak işinin başında olduğunu söyleyen Hüseyin Mersin, “1945 yılından günümüze kadar gelen reçetemiz bir lezzet sırrı. 40 çeşit dordurmamız var. Keçi sütüyle yapıyoruz. En çok beğenilenler damla sakızlı, tahinli ve karadutlu. Onun dışında damla sakızlı reçellerimiz, muhallebimiz, kurabiyemiz, lokumlarımız var” dedi.
Yılın 12 ayı açık olduklarını belirten Hüseyin Mersin, “Yaz-kış hizmet veriyoruz. Kışın da çok dondurma yiyen oluyor. Dondurma mevsim değil, zevk meselesi. Küçük yerel bir işletme olmamıza rağmen bölgenin en büyük üretim tesisine sahibiz. Türkiye’nin en iyi 10 dondurmacısı listesinde yer almanın gururu ve sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!