Şahin Tuna Vardar: Glint, reçine bazlı doğal temizlik ürünleriyle dünya markası oluyor

Güncelleme Tarihi:

Şahin Tuna Vardar: Glint, reçine bazlı doğal temizlik ürünleriyle dünya markası oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 16:27

Şahin Tuna Vardar tarafından kurulan ‘Glint’ markalı temizlik ürünleri Afrika hariç tüm dünyada kullanılıyor.

Haberin Devamı

 


YÜZDE 100 yerli sermayeli Glint, kimyasalın yoğun olarak kullanıldığı bir sektörde doğal ürünleriyle dikkat çekiyor. Hızlı tüketime yönelik temizlik ve hijyen ürünleri üretip dağıtımı yapmak amacıyla Şahin Tuna Vardar tarafından 2013’te kurulan Glint, ileri teknolojiyi kullanarak tam otomasyona ve çevresel duyarlılığa sahip, kaliteden ödün vermeyen üretim süreci ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkıyor. Dünya standartlarında ürün portföyü ile faaliyet gösteren Glint, onlarca ülkede doğal temizliğin aranan markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
10 YILDA BÜYÜK BAŞARI
Vardar, “Yaklaşık 10 yıldır sektördeyiz. Çevreci, doğa dostu, hayvan sever bir markayız. Bitkisel temizliği tanıtmayı ve Glint’i dünya markası yapmayı hedefliyoruz” dedi. Glint ürünleri hakkında da bilgi veren Şahin Tuna Vardar, “2013’te marka patentini alıp bu maceraya start verdim. Glint; hammaddesi reçine, soda ve Himalaya tuzu olan bir temizlik ürünü. Tamamen doğal minerallerden oluşuyor. Kapıdan pencereye, mobilyadan halıya her yüzeyde kullanmak mümkün. Eve, işyeri, ağır sanayi fark etmez. ‘Glint Sprey’, ‘Glint Pet Cleaner’ (can dostlar için), ‘Glint Marin’ (tekneler için) ve ‘Glint Hokka’ (nargile temizleyici) olmak üzere toplamda 4 ana kalemimiz var” dedi.
REÇİNE BAZLI DOĞAL
Glint’in en temel özelliğinin reçine bazlı olması olduğunu vurgulayan Vardar, “395 çeşit reçineden biri ile ürünlerimizi yapıyoruz. İçindeki solüsyonları tamamen doğal kullanıyoruz. Afrika dışında dünyanın neredeyse her yerinde varız. İhracatımızı hızlandırmayı planlıyoruz. Avrupa’da ve Ortadoğu’da marketlerde satılıyoruz. İnternetten de onlarca ülkede satışımız var” bilgisini paylaştı.
Sponsorluklar hakkında da bilgi veren Şahin Tuna Vardar, “İzmir’de birçok mekanın temizlik sponsoruyuz. Ayrıca spor kulüplerinin ve etkinliklerin de vazgeçilmez sponsorları arasında yer alıyoruz. Dünyanın çok yerini dolaştım. 60 ülkede iş görüşmesi yaptım. Azerbaycan, Arnavutluk ve Brezilya’da üretim tesislerimiz bulunuyor. İzmir’de ise fabrikalarımız Pınarbaşı ve Buca’da” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şahin Tuna Vardar: Glint, reçine bazlı doğal temizlik ürünleriyle dünya markası oluyor

 

Haberin Devamı

2022 ATAK YILIMIZ
PANDEMİ nedeniyle insanların sağlıklarına daha fazla önem vermeye başladıklarını sözlerine ekleyen Şahin Tuna Vardar, şu ifadeleri kullandı: “Fiyat-performans açısından zorlansak bile doğallıktan vazgeçmiyoruz. Kimyasallar insanlarda olumsuz bir algı oluşturuyor. 2022’de doğal temizlik vurgumuzla daha fazla ülkede temizlik ürünlerimiz yer alacak. Amerika ve Almanya ofislerimiz hizmete girecek. Orta Asya’da yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. İzmir markası Glint bu yıl dünya markası olma yolunda ciddi adımlar atacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!