Sağlıkçılar yıpranma payı istedi

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılar yıpranma payı istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 12:45

Sağlıkçılar yıpranma payı istedi

Haberin Devamı

SAĞLIK Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, yıpranma payı düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sağlık çalışanlarını ilgilendiren gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Sağlık Sen Genel Metin Memiş'in Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ ile görüşmesinde sağlık çalışanlarını ilgilendiren birçok konu masaya yatırılmıştı. Sağlık çalışanları için müjdeli mesajların verildiği görüşmenin ardından gündemi değerlendiren Başkan Ekrem Özdemir, sağlık çalışanlarının yıpranma payının hayata geçmesini beklediklerini söyledi. Toplu Sözleşme görüşmelerinde yıpranma payının Sağlık Sen'in öncelikleri arasında yer aldığını anlatan Özdemir, "Yıpranma payı sadece nöbet tutan sağlık çalışanlarını kapsayacağına yönelik duyumlar alıyoruz. Böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz. Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalıdır. Çünkü sağlık çalışanlarının tümü risk altında çalışmaktadır" dedi. Sendika olarak özellikli birimde çalışanlara 90 gün, diğer tüm sağlık çalışanlarına ise 60 gün fiili hizmet zammı verilmesi gerektiğini belirten Özdemir, konunun takipçisi olduklarını söyledi.
AİLE HEKİMLERİNE NÖBET ZORUNLULUĞUNDAN VAZGEÇİLMELİ
Aile hekimlerine getirilen zorunlu nöbet uygulamasının motivasyon düşürücü bir uygulama olduğunu belirten Özdemir, “Aile hekimliği sisteminin temeli, önleyici sağlık hizmeti sunmaktır. Aile hekimlerimize nöbet zorunluluğu getirmek, hem motivasyonu bozdu hem de sistemin ruhuna aykırı bir uygulama, aile hekimliğine eklenmek istendi. İlla ki nöbet uygulaması olacaksa, hekim ihtiyacının olduğu yerlerde, gönüllülük esasına göre bu yapılabilir. Nöbet zorunlu olmamalı ve zorunlu nöbet uygulamasından vazgeçilmelidir" diye konuştu.
112’LERİN YEMEK PARASI ÖDENMELİ
Başkan Özdemir, öte yandan sendikalarının 2016-2017 Toplu Sözleşme kazanımlarından olan ancak bir türlü hayata geçmeyen, 112’lere yemek parası ödemesinin de bir an önce hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Sahada 7-24 saat görev yapan 112 çalışanlarının yemek paralarını alamadıkları için mağdur olduklarını belirten Özdemir, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
BÜTÜN SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINMALI
Sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadro beklentisini de ifade eden Özdemir, şunları söyledi:
"Ülke gündemi sebebiyle dile getirilmeyen, ancak bekleyen sorunlardan birisi de kadro bekleyen sözleşmeli çalışan arkadaşlarımız. Taşeron ve 4/C’lilerle ilgili çalışmalar başladı, ancak sonuca ulaşmadı. Bu çalışmalarla birlikte kadro bekleyen 4/B’liler, vekil ebe hemşireler ve kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarının kadro beklentisi de karşılanmalı ve yaşanan mağduriyetler giderilmelidir"
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!