Sağlık Sen'den yol tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Senden yol tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 10:36

Sağlık Sen'den yol tepkisi

Haberin Devamı

SAĞLIK Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım Dikili Devlet Hastanesi'ne giden yolların ambulans şoförleri için tehlike oluşturduğunu söyledi. Yıldırım, "Yaz aylarında nüfusu 400 bine yaklaşan Dikili'de hastaneye giden yolların dar ve bozuk olması düşündürücüdür. Olası bir yaralanma durumunda ambulanslar bu engebeli yollardan gitmek zorunda kalıyor. Bu sorun bir an önce düzeltilmeli" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile başlayan 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla" birlikte yurt genelinde atağa kalkıldığını öne süren Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım Yıldırım, "Dikili Devlet Hastanesi'nin yerinde sayması üzücü bir durum. Bununla beraber Dikili Belediyesi'nin hastaneye giden dar ve bozuk yolları bir türlü onarıp genişletmemesi düşündürücüdür. Unutulmamalıdır ki bu yollardan her gün ambulanslar acil hasta taşımaktadır" dedi. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un hastane yolunun düzeltilmesi için çalışma başlatması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Özellikle kış aylarında yaşanan sıkıntı için dar ve dik yolların genişletilmesi ve düzenlenmesi amacıyla defalarca başvurulmasına rağmen; Dikili Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi kör, sağır ve dilsizi oynamaktadır. Dikili'de yaşayan vatandaşlara uygulanan bu zulmün sona ermesi adına herkes elini taşın altına koymalı. Biz STK olarak çalışanın hakkı ve hukukunun yanı sıra bu tür kent sorunlarının bir an önce giderilmesi adına gerekirse imza kampanyası başlatacağız" diye konuştu.

"HASTANE YETERSİZ"

Özgür Yıldırım, 25 yataklı Dikili Devlet Hastanesi'nin de ilçeye hizmet veremediğini söyledi. Yıldırım, “Yaz aylarında nüfusu 400 bine ulaşan Dikili'ye bu hastane yakışmıyor. Hastalar 28 kilometre ilerideki Bergama Devlet Hastanesi'ne sevk ediliyor. İlçeye ek bina yapılıp, uzman hekim ve yatak sayısı artırılarak sorun çözülmeliö dedi. Dikili'ye yıllardır hizmet veren Dikili Devlet Hastanesi'nin artan yerleşik ve turist nüfusunu taşıyamadığını vurgulayan Yıldırım, “Dikili Devlet Hastanesi'nde ameliyat yapacak, vatandaşı muayene edecek hekim bulamıyoruz. Vatandaşlar da kaliteli sağlık hizmeti alamadığı için ya Menemen'deki özel hastanelere gidiyor ya da Bergama Devlet Hastanesi'ne gitmek zorunda kalıyor. Ne yazık ki İzmir'in güneydoğusu bu bölgedir. Maddi imkanları olmayan vatandaş ne yapsın" diye konuştu.

"ÇÖZÜM EN AZ 75 YATAK"

Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliği'ne göre hastanenin en az 75 yataklı olması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Bununla beraber 17 uzman hekim hizmet verebilecek. Bu uygulama gerçekleştiği takdirde önümüzdeki 10 yıl için Dikili'deki sağlık sistemi rahatlamış olacak. 75 yataklı bir hastane beraberinde Çandarlı'da bir semt polikliniği getirmiş olacak. Bunun sayesinde vatandaş sağlık hizmeti için çevre ilçelere gitmemiş, hizmet vatandaşın ayağına gelmiş olacak" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF





 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!