Saç ekimiyle özel günleri yeni yüzünüzle karşılayın

Güncelleme Tarihi:

Saç ekimiyle özel günleri yeni yüzünüzle karşılayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 22:34

Yasemin Gülgör Klinik Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Direktörü YaseminGülgör, saç dökülmesi yaşayan bir çok erkeğin merak ettiği soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

İki yıldır ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinin etkisinin azaldığı ve yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde düğün hazırlıkları da artmaya başladı. Uzun bir aradan sonra eski günlerdeki gibi düğünlere hazırlık yapan bir çok erkek, “Düğün öncesi saç ekimi yaptırabilir miyim” sorusunu merak ediyor. Evlilik hazırlığı yapan çiftler için, estetik görünümde büyük rol oynayan saçların nasıl göründüğünün de önem kazandığını belirten Yasemin Gülgör Klinik Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, bu nedenle birçok erkeğin düğün öncesi saç ekimi yaptırdığını söyledi. Düğünden bir ay önce yaptırılacak saç ekimi uygulamasıyla istenilen görünüme kavuşulabildiğini kaydeden Gülgör, “Düğün günü çekilecek olan fotoğraf ve videolar çiftler tarafından ömür boyu saklanacak en önemli hatıra. Bu nedenle birçok erkek düğün öncesi saç ekimi yaptırıyor. Düğünden bir ay önce yaptıracağınız saç ekimi uygulamasıyla istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

YAZ AYLARINDA SAÇ EKİMİ

  Saç ekimi için en uygun zamanın kişinin kendisini psikolojik olarak ve maddi anlamda hazır hissettiği zaman olduğunu belirten Yasemin Gülgör, “Saç ekimi her mevsim yapılabilir. Şu mevsim daha iyidir, bu mevsim uygun değildir söylemleri pek doğru değil. Saç ekimi operasyonları mevsimlerden bağımsız olarak yapılabilmektedir. Gerek kış gerekse yaz her dönemde uygulanabilmektedir. Önemli olan konu operasyon sonrası dikkat etmeniz gereken hususlardır. Yaz mevsiminde saç ekimi sonrası 1 ay kadar havuz ve denizden uzak durmak gerekmektedir. Kış mevsiminde yapılan saç ekimi operasyonlarında ise soğuktan, rüzgardan korumak gerekmektedir. Yılın 12 ayı saç ekimi yapılabilmektedir. Burada dikkat etmemiz konu, yaz ayında saç ekimi yapılan birinin 15 gün boyunca denize girmemesidir” diye konuştu.

OLUMSUZ DÜŞÜNCEYE KAPILMAYIN

  Saç ekimi yaptırmak isteyen, fakat kafasında soru işaretleri olan kişiler için önemli ipuçları veren Yasemin Gülgör, “Hastalarımız bunu cerrahi bir operasyon olarak düşünmesin. Saç ekimini kozmetik ve estetik bir işlem olarak düşünmeliler. ‘Canım yanacak, ağrım olacak’ gibi düşüncelere kapılmasınlar. Çünkü saç ekimi ameliyathane ortamında, uzman doktorlar nezaretinde yapılır. İlk iğneyi hisseder, gerisini hissetmezsiniz. İşlemden 8 saat sonra yeni bir yüze kavuşursunuz. Bu durum da ekim yapılan kişi için motivasyon kaynağı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SPOR YAPARKEN DİKKAT

Saç ekimi sonrası spor aktivitelerinin nasıl olması gerektiği hakkında da bilgiler veren Gülgör, şöyle devam etti: “Yüzme sporları operasyondan 1’inci aydan sonra yapılabilir. Yavaş tempolu yürüyüşler üçüncü günden sonra yapılabilir. Ağır tempolu yürüyüşlerin 1 aydan önce yapılmaması tavsiye edilmektedir. Baş bölgesindeki kasları harekete geçirecek spor ve hareketlerin yapılmasını önermiyoruz. 4-6 hafta saçlı derinin güçlü güneş ışınları ve sürekli travma oluşturacak olaylardan uzak tutulması gerekiyor. Operasyondan sonra 1 ay müsabakalı sporlardan uzak durmalısınız.”

HAYATA DAHA MUTLU BAKIN

  “Saç dökülmesi yaşayan erkeklerin gerek özel hayatında gerekse iş hayatında ciddi sorunlar yaşadığını gözlemlemekteyiz” diyen Gülgör, sözlerini şöyle sürdürdü: “Saç ekimi yaptıran beylerin ilk işi spora başlamak ve sigarayı bırakmak oluyor. Daha sonra giyim tarzları, saç stilleri ve duruşlarına kadar büyük bir değişim yaşıyorlar. İş hayatında başarılı işlere imza atabiliyorlar. Çünkü var olan özgüvenleri ekimden sonra yeni görünümleriyle daha da artmaktadır. Özel hayatlarında daha da mutlu olabiliyorlar. Ve yeni ilişkiler, hatta evlilikler yapıyorlar. Şunu söyleyebilirim ki biz sadece saç ekmiyoruz biz onların hayata daha güzel ve mutlu bakmalarını sağlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!