S90'a muhteşem lansman

Güncelleme Tarihi:

S90a muhteşem lansman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 12:06

S90'a muhteşem lansman

Haberin Devamı

Volvo Cars, uzun zamandır beklenen S90 ile premium sedan sınıfındaki iddiasını İzmirli Volvo tutkunlarına sergiledi.

Kaya İzmir Thermal & Convention'da gün boyu küçük gruplar halinde davet edilen İzmirliler, sunum alanının ortasında yer alan daire şeklinde, 360 derece dönebilen podyumda oturtuldu. Konuklara otomobilin ses sistemleri dahil özelliklerinin hepsi görsel, işitsel bir teknolojiyle sergilendi. Volvo Ürün Müdürü Kubilay Polat'ın şiir havasındaki sunumu, özel hazırlanmış filmler ve dans ve ışık gösterileriyle renklendi.

Volvo S90'ın Volvo Cars tarafından ileriye yönelik atılmış önemli bir adımı temsil ettiğini belirten Polat, SUV ve station modelleri ile tanınan İsveçli otomobil üreticisinin şimdi de çok özel executive sınıf sedanı Volvo S90 ile premium sedan segmentinde gövde gösterisine hazırlandığını söyledi.

En son güvenlik teknolojilerinden, bulut tabanlı uygulama ve hizmetlere kadar, birçok yeni teknolojiye sahip olan Volvo S90'ın İsveç markasının devam eden değişim sürecinin bir diğer kanıtı olduğunu ifade eden Polat, "Yeni Volvo S90 ileri düzey yarı-otonom sürüş özelliği Pilot Assist ile birlikte sunuluyor. Pilot Assist fonksiyonu, otomobil 130 km/h hızla seyrederken, şerit çizgileri içerisinde kalması için hafif direksiyon uyarıları sağlıyor ve başka bir aracı izleme gerekliliği kalmıyor. Pilot Assist, Volvo'nun önem verdiği yenilik alanlarından biri olan, tam otonom sürüşe geçişte önemli basamak oluşturuyor. Volvo S90, aynı zamanda temiz ve güçlü T8 Twin Engine plug-in-hybrid motorla da sunulacak. Ayrıca geniş sedan sınıfındaki en lüks iç tasarıma ve internet tabanlı eğlence-bilgi sistemlerine sahip" dedi.

Volvo S90'da ayrıca, Volvo Cars'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir yatırım olan ileri şasi simulatöründen de yararlanıldı. Volvo S90, sürüş dinamikleri, performans ve sürüş anlamında ileriye doğru atılmış önemli bir adımı oluşturuyor. Volvo sürüş deneyimini değerlilik hissi sunma, kontrolü ele alma ve konfor anlamında yeniden tasarlandı. Volvo S90, Detroit'te, NAIAS'da tanıtılacak" diye konuştu.

Polat'ın sunumunun ardından otomobili inceleyen ünlü oyuncu Levent Üzümcü'nün de aralarında yer aldığı Volvo tutkunları hayranlıklarını dile getirdi.

Mehmet KURT, İZMİR (DHA)

Fotoğraf

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!