Ruha ve bedene dokunan ‘naif’ bir girişim

Güncelleme Tarihi:

Ruha ve bedene dokunan ‘naif’ bir girişim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2021 18:16

Önce İstanbul’dan Bodrum’a taşınma hayalleri gerçekleşmiş. Yoga hocalığı ve kişisel gelişim süreci Beste Kaymakbayraktar’a yeni kapılar açmış. Aromaterapiyle tanışmış. Bu birikimle 2019’da naif homemade’i kurmuş. “Aromaterapi mumlar, seramik buhurdanlıklar, lavanta göz yastıkları, vücut ovamaları, uçucu yağlar, aromaterapi kolyeleri gibi geniş bir yelpazeye sahibiz” diyen Kaymakbayraktar, yaptığı işi bütünsel ‘iyi’lik desteği olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

Ruha ve bedene dokunan ‘naif’ bir girişim



Beste Kaymakbayraktar kendini kişinin ruhuna ve bedenine iyi gelecek ürünleri tasarlamaya adamış bir isim. “Bedenimiz bizim evimiz, ona ne kadar güzel bakarsak ruhumuz da o kadar besleniyor” diyen naif homemade’in kurucusu Kaymakbayraktar’la girişimcilik hikayesini ve çalışmalarını konuştuk. 1980 İstanbul doğumlu olan Beste Kaymakbayraktar, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema’yı bitirdikten sonra bu sektörde kariyerine yön vermiş. Kaymakbayraktar, sonrasını şöyle anlattı:

KIZIYLA YENİ BİR HAYAT
“10 yılınüstünde reklam ve film yapım sektöründe yardımcı yönetmen, koordinatör olarak çalıştım. Uluslararası pek çok reklam filmi ve uzun metraj projelerde görev aldım. Kızımın doğumundan sonra sektörden ayrıldım. Çocuk gelişimi, çocuklar için zeka oyunları gibi eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler beni çocuk yogasına, oradan da yetişkin yoga eğitmenliğine götürdü. 200 saat temel yoga ve ardından yin yoga hocalık eğitimi aldım. Hala yoga ve kişisel gelişim eğitimleri ile atölyeleri almaya devam ediyorum.”

Haberin Devamı

Ruha ve bedene dokunan ‘naif’ bir girişim

YENİ BİR KAPI AÇILIYOR
Beste Kaymakbayraktar, 2018 yazında bir süredir planladıkları İstanbul’dan Bodrum’a taşınma hayalini gerçekleştirmiş. Çocukların çok kalabalık olmayan, temiz ve daha güvenli bir yerde büyümesi isteği de bu kararı almalarında etkili olmuş. Bodrum’a taşındıktan sonra yoga hocalığı ve bitmek bilmeyen kişisel gelişim yolları Kaymakbayraktar’ın hayatında bir kapı daha açmış. Aromaterapiyle tanışan Beste Kaymakbayraktar, o dönemi de şöyle paylaştı:

AROMATERAPİNİN PARÇASI
“Doğaya olan hayranlık ve sürdürülebilirlik üzerine bir şeyler yapma isteğiyle yoga eğitimlerinin verdiği birikimle 2019’da naif homemade kuruldu. Aromaterapi mumları, seramik buhurdanlıklar, lavanta göz yastıkları, vücut ovamaları, uçucu yağlar, aromaterapi kolyeleri gibi geniş ürün yelpazesine sahibiz. Uçucu yağlar özellikle aromaterapinin vazgeçilmez bir parçası. Koku, ruh, beden ve zihin dengesi üzerinde önemli etkiye sahip. Her kokunun beyinde uyardığı bir yer var. Bu yağlar sinir sistemi üzerinde farklı etkilere sahip. Gerek mumlarda kullandığımız, gerek hazır satışını yaptığımız uçucu yağların hepsi isp ve gmp sertifikalı. Uçucu yağlarımız aynı zamanda cilt ve vücut bakımında da kullanabiliyor. Soya mumlarımız yüzde 100 doğal. Doğal kozmetikte kullanılan soya wax ve uçucu yağlar kullanıyoruz.”

Haberin Devamı

Ruha ve bedene dokunan ‘naif’ bir girişim


KADIN DAYANIŞMASI
Kadın girişimini çok değerli bulduğunu dile getiren Beste Kaymakbayraktar, seramikten muma ürünlerinin hepsinin el yapımı olduğunu paylaştı. Kaymakbayraktar, “Lavanta göz yastıkları terzi bir arkadaşımız tarafından elde dikiliyor. Üstündeki oyalar yine evden çalışan bir arkadaşımızın el işleri. Seramik buhurdanlıklar da kadın girişimci elinden çıkıyor. Mumları ise ben hazırlıyorum” dedi.


PLASTİKSİZ VE
ATIKSIZ KARGO
Üzerinde durdukları önemli bir konunun da doğa dostu ve sürdürülebilirlik olduğunu anlatan Beste Kaymakbayraktar, bununla ilgili şu bilgileri verdi: “Cam bardak mumlar bittikten sonra bize gönderdiğinizde yeniden dolum yapıyoruz. Tabii indirimli olarak... Hediye setlerini ahşap kutuda hazırlıyoruz. Uçucu yağlar bez keselerde kargolanıyor. Böylece daha az kağıt çöpü çıkıyor. Ahşap da kumaş da tekrar tekrar kullanılabilir ürünler. Dünyada da pek çok butik oluşumda plastiksiz/atkısız kargo fikri revaçta. Bunun için uğraş veriyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!