Regeneron ISEF'ten Özel Ege Lisesi öğrencilerine 3 özel ödül birden

Güncelleme Tarihi:

Regeneron ISEFten Özel Ege Lisesi öğrencilerine 3 özel ödül birden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2024 10:04

Regeneron ISEF'ten Özel Ege Lisesi öğrencilerine 3 özel ödül birden

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)-ÖZEL Ege Lisesi öğrencileri, Amerika'nın Los Angeles şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük liseler arası proje yarışması Regeneron ISEF'ten (Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı) 3 özel ödül ile döndü.

Her yıl Amerika'nın farklı eyaletlerinde yapılan dünyanın en büyük liseler arası proje yarışması Regeneron ISEF (Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı) bu yıl 85 ülkeden 1360 projenin sahibi 1.799 öğrencinin katılımı ile Los Angeles şehrinde düzenlendi. Yarışmada Türkiye'yi 14 proje ile 35 öğrenci temsil etti. Davet edilen bu 14 projeden 2 tanesi ise Özel Ege Liseli öğrencilerin matematik ve biyoloji alanlarında hazırladıkları projeler oldu.

Haberin Devamı

Türkiye'yi matematik ve biyoloji projeleriyle temsil eden Özel Ege Lisesi öğrencileri yarışmadan 3 özel ödül ile döndü. Arda Özçelebi 'Matematik' alanında 'American Mathematical Society' ve 'Mu Alpha Theta' özel ödüllerine, Zeren Övül ve Deren Zehra Ünüvar ise 'Moleküler ve Hücresel Biyoloji' alanında 'TÜBİTAK Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Özel Ege Lisesi Bilim Kurulu Eş Başkanı (Matematik) Dr. Okan Açıksöz, 2017 yılından beri 8 kez Türkiye'yi Regeneron ISEF'te temsil etmek üzere TÜBİTAK tarafından görevlendirildiklerini belirtti ve 2018 yılında o zamanki adı ile Intel ISEF'te elde edilen dünya 3'üncülüğünün ardından bu yıl da Türkiye'nin kazandığı toplam 7 ödülün 3 tanesinin sahibi olmanın gurunu yaşadıklarını dile getirdi. Özel Ege Ortaokul-Lise Müdürü Aylin Musluoğlu, Türkiye'ye ödüllerle dönen Özel Egeli öğrencileri, ailelerini ve danışman öğretmenleri Bilim Kurulu Eş Başkanı (Matematik) Dr. Okan Açıksöz ve Biyoloji Öğretmeni Yasemin Boncuk Yavuz'u tebrik etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!