Raylı sistemlere Dirinler damgası

Güncelleme Tarihi:

Raylı sistemlere Dirinler damgası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2021 20:15

TÜRKİYE, raylı sistemlerde üretim üssü haline gelecek. 2035 yılına kadar demiryolu hattı uzunluğu 30 bin kilometreye ulaşacak. 2023 yılına kadar raylı sisteme öngörülen yatırım miktarı toplamı ise 50 milyar doları bulacak.

Haberin Devamı

Türkiye’yi küresel rekabette devler ligine sokan bu atılımda ‘yerli ve milli’ üretimiyle Dirinler Makina da büyük katkı sağladı. Dirinler, raylı sistemlere öncü olacak freze ve torna tezgahlarıyla damga vurdu. Bir tren vagonunu çok kısa sürede yapabilen 65 metrelik alüminyum ekstrüzyon profiller için freze üreten Dirinler, yine raylı sistemde tekerlek bakımlarında devrim yaratan ‘yeraltı tekerlek tornası’na da imza attı.

Raylı sistemlere Dirinler damgası

İHRAÇ DA EDİLECEK

İki ayrı yeraltı torna tezgahı, İstanbul Metro’nun kullanımına sunuldu. Yeraltı torna tezgahıyla bir vagonun çok kısa sürede tornadan geçirilirken, trenin seferden alıkonulmasıyla yaşanan yolcu ve işçi kaybı gibi maliyetler de düşüyor. Yeraltı torna tezgahı, yurtiçinde bir çok kurum tarafından satın alınırken, ihracat kapısı da açıldı. Yeraltı torna tezgahı, yurtdışından da büyük ilgi görmeye başladı.

Haberin Devamı

DİRİNLER’İN GÜCÜ

Dirinler Makina Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan Dirin, yedek parça ve servisin tüm dünyada kısıtlamaya gitmesiyle küresel sanayinin darboğaza girdiği pandemi döneminde, Türkiye’nin önemli bir makine üreticisi olarak ‘yerli ve milli’ üretime daha fazla önem verdiklerini söyledi. Türkiye’nin daha önce bu tür frezeleri yurtdışından ithal ettiğini, ancak yerli ve milli üretimde sektörün güçbirliği yapmasıyla artık bu frezeleri ihraç eder duruma geldiklerini belirten Feyzan Dirin, “Sanayinin gelişmesi demek, Türkiye’nin gelişmesi demektir. Bunun tek yolu da yerli üretim. Yerli üretim için de mühendislerini ve çalışanlarını el üstünde tutan, onlara değer veren sanayi kuruluşları şart. Dirinler’in ilkleri yapmasının altına yatan güç işte bu” dedi.

KATMA DEĞERLİ MAKİNELER

Dirinler Makina Teknik Genel Müdür Yardımcısı Yasin Tank ise Dirinler’in teknolojiyi takip eden değil, teknolojinin öncüsü bir firma olduğunu belirterek, bünyelerindeki AR-GE Merkezi aracılığıyla hedeflerini çok daha ileriye taşıdıklarını söyledi. Tank, “Endüstri 4.0 çözümlere zaten başlamıştık. DrinnSmart 4.0 bunun ilk örneğiydi. Arızasını önceden söyleyen bir sistem. Ülkemizi katma değerli ürünler liginde en üst seviyiye taşımaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!