Rafine Ege mutfağı Urla’da beğeniye sunuldu

Güncelleme Tarihi:

Rafine Ege mutfağı Urla’da beğeniye sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 21:17

GİA Restoran’ın şefi Anavatan, “Mutfağımızda en önem verdiğimiz konulardan biri de sıfır atık. Bu anlamda menüleri yaparken birbirinin yerine geçebilecek ürünleri seçerek hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Rafine Ege mutfağı Urla’da beğeniye sunuldu

 

AYŞE Hanım Konağı içerisinde bulunan GİA Restoran, Urla lezzetlerini rafine Ege mutfağıyla sentezleyerek misafirlerinin beğenisine sunuyor. Şef Serkan Anavatan’ın lezzetleri tek tek belirlediği restoranda, Urla ve İzmir bölgesindeki ürünler yalın pişirme teknikleri kullanarak servis ediliyor.

Rafine Ege mutfağı Urla’da beğeniye sunuldu

BİR ŞEF RESTORANI
Urla’da Sezer ve Doğan Dermenci kardeşler tarafından hayata geçirilen Ayşe Hanım Konağı içerisinde yer alan GİA Restoran hakkında bilgiler veren Sezer Dermenci, “GİA ile bir şef restoranı yaptık. Restoranın temel mottolarından biri de etrafımızda bulunan ürünleri kullanarak, bunları yalın pişirme tekniğiyle buluşturmamız” dedi.

Haberin Devamı

DOĞAL VE ZENGİN SEÇENEK
İsmiyle uyumlu bir konsept ile müşterilerine hizmet veren Urla’nın yeni gözde mekanlarından olan GİA Restoran’da alakart menüde servis, fırından yeni çıkmış 3 çeşit ekmek, reduction tereyağı ile başlıyor. 8 çeşit ana yemeğin bulunduğu menüye ise soğuk başlangıçlar, sıcak başlangıçlar ve tatlılar eşlik ediyor. Ana yemeklerden en gözdesi ise 8 saat fırınlanan dana kaburga, kök sebze terin ve kemik suyuyla servis ediliyor. Tüm bu lezzetler baş şef Serkan Anavatan ve 12 kişilik ekibi tarafından hazırlanıyor.

MENÜYÜ URLA BELİRLİYOR
“Restoranın bulunduğu lokasyon gereği ve Urla’da yaşamanın hakkını vermek gereğince sadece mevsiminde ve etraftan topladığımız sebzeler ile güncel balık ve deniz mahsullerinin yer aldığı menümüz bulunuyor” diyen Serkan Anavatan ise “Menümüzde Urla’dan edindiğimiz sebzeler, kendi bahçemizden elde ettiğimiz ürünler, et ürünleri, Urla denizlerinden yakaladığımız deniz mahsulleri, av ürünleri bulunuyor” diye konuştu.

Rafine Ege mutfağı Urla’da beğeniye sunuldu

Rafine Ege mutfağı Urla’da beğeniye sunuldu

Haberin Devamı

 
MİSAFİRİN
İSTEĞİ ÖNEMLİ
MİSAFİRLERİN isteği her şeyden önce geldiğini kaydeden Serkan Anavatan, şu bilgileri verdi:
“Misafirlerimizin alerjen durumlarına ya da vegan ve vejeteryan tercihlerine göre menümüzü hazırlayabiliyoruz. Kimyasal ve ithal ürünleri mutfağımızda asla kullanmıyoruz. 6-12 kişi arasındaki misafirlerimize tadım menüsü sunabilme imkanımız var. Menümüzü sürekli güncel tutuyoruz. Mevsiminde, güncel ve lokal ürünleri doku kaybı olmadan misafirlerimize sunuyoruz. Menümüzde yer alan ancak bizim beğenmediğimiz bir ürün var ise onu da menümüzden kaldırabiliyoruz. Katı kuralları olmayan, Urla’dan faydalanan bir restoranız. Bizim için topraktan aldığımız ilham her şey. Sunumlarımızda doğrudan tabak kullanmak yerine, taşlar, ahşaplar, zeytin dalları gibi materyalleri kullanmayı seviyoruz.”

Haberin Devamı

Rafine Ege mutfağı Urla’da beğeniye sunuldu

Rafine Ege mutfağı Urla’da beğeniye sunuldu

 
İYİ SERVİS
İYİ HİZMET
İYİ servis, iyi hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini kaydeden Anavatan, “Mutfağımızda en önem verdiğimiz konulardan biri de sıfır atık. Bu anlamda menüleri yaparken birbirinin yerine geçebilecek ürünleri seçerek hazırlamaya çalışıyoruz. Birbirini tamamlayan ve destek olan ürünler bize fayda sağlıyor. Biz misafirlerimize sıradan bir yemek sunmak yerine bir deneyim yaşatmak istiyoruz. Bu deneyimi yaşarken de hem keyif almalarını hem de doymalarını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!