Prostat büyümesi tedavisinde Rezum Su Buharı yöntemi

Güncelleme Tarihi:

Prostat büyümesi tedavisinde Rezum Su Buharı yöntemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2024 02:59

Ekol Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Orçun Çelik, prostat büyümesinin erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan önemli bir rahatsızlık olduğunu söyledi. İlaç tedavilerinin sonuç vermediği durumlarda cerrahi müdahalelere başvurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Çelik, “Rezum (su buharı) tedavisi son yıllarda prostat büyümesinde uygulanan etkili ve güncel tedavi yöntemleri arasında yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

 

CİNSEL FONKSİYONU ETKİLEMEZ

Son yıllarda prostatın büyümesinin cerrahi tedavisinde yeni bir yöntem olarak geliştirilen rezom su buharı tedavisinin özellikle genç erkeklerde ereksiyon ve ejekülasyon dediğimiz meni çıkışı ve sertleşme problemlerine yol açmaması nedeniyle oldukça revaşta bir yöntem olduğunu belirten Çelik, bu yöntemin avantajları hakkında şu bilgileri verdi: “Öncelikle anestezi riski olan yaşlı hastalarda uzun süre ameliyat gerçekleştiremeyeceğimiz için bu yöntemi rahatlıkla kullanabiliyoruz. Çok kısa süreli anestezi gerekliliğinde veya lokal anestezi ile ortalama 10-15 dakikalık bir sürede prostatı rahatlıkla tedavi edebiliyoruz. Rezum su buharı tedavisinin son yıllarda prostat büyümesinde kullandığımız lazer, TUR ve diğer cerrahi yöntemlere göre en büyük avantajı özellikle cinsel fonksiyonları hiç etkilememesi, meni çıkışını bozmaması ve ereksiyon fonksiyonunun ameliyat sonrası da devam etmesidir. Bu açıdan özellikle genç erkeklerde prostat cerrahisinde hastalara öncelikle sunduğumuz etkili yöntem diyebiliriz.”

Haberin Devamı

TEDAVİ NASIL YAPILIR?

Rezum su buharı tedavisinin nasıl uygulandığını anlatan Çelik, “Her zaman yaptığımız sisteskopi işlemi gibi sisteskopi ile idrar yolundan girerek prostatın uzunluğunu ölçüyoruz. Prostatın her 1 ve 1.5 santimetresine sağ ve sol olmak üzere içeriye 120 dereceye kadar ısıtılmış su baharı enjeksiyonu yapıyoruz. Bu şekilde 3 hafta içerisinde prostatın içerisindeki hücreler ölüme uğrayarak prostat denatüre oluyor ve orada idrarın daha rahat akacağı bir alan oluşuyor. İşlem ortalama 15 dakika sürüyor. Hasta aynı gün normal hayatına dönmekte ve hastanede kalması gerekmeden aynı gün taburcu olabilmektedir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!