Prof. Dr. Köksal Yuca uyarıyor: Güzelleşmek isterken estetik kurbanı olmayın

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Köksal Yuca uyarıyor: Güzelleşmek isterken estetik kurbanı olmayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2021 18:58

 Prof. Dr. Köksal Yuca, yüz bölgesine estetik işlem yaptırmayı düşünenlere önemli bir uyarıda bulundu. Yuca, “merdiven altı” diye tabir edilen merkezlerden kesinlikle uzak durulması gerektiğini söyledi: “Hatalı uygulamalar geri dönüşü olmayan sonuçlara, hatta ölüme bile yol açabilir. Yalnızca ameliyatlar değil, dolgu ve botoks gibi yüze uygulanacak tüm işlemler ehil ellerde yapılmalı.”

Haberin Devamı

 

 

Son yıllarda estetik operasyonlara olan ilgi arttı. Bu ilgiye paralel olarak “merdiven altı” diye tabir edilen, işlemlerin uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığı güzellik merkezlerinin sayısında da artış oldu. Farklı şehirlerden bu konuda mağdur olup bizlere gelen çok hastamız var. Farklı şehirlerden gelen hasta taleplerini çok önemsiyoruz. Özellikle son dönemdeİzmir'e çok gidip geldim.  Bu dönem İzmir'den hatalı uygulamalar sonucunda bizlere ulaşan çok hastamız oldu. Bizler de mağdur olan hastalarımızın mağduriyetini gidermek için çok sıkı çalıştık.  Çalışmaya ve doğru yöntemleri anlatmaya devam edeceğiz. " şeklinde ifade etti. Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Ağız Yüz Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Köksal Yuca, uzman doktorların bulunmadığı güzellik merkezindeki risklere dikkat çekerek estetik yaptırmayı düşünenleri uyardı: “Hatalı uygulamalar geri dönüşü olmayan sonuçlara, hatta ölüme bile yol açabilir. " şeklinde ifade etti.

Haberin Devamı

BOTOKS YAPTIRIRKEN

GÖZÜNÜZDEN OLMAYIN

Yüz bölgesine yapılacak hatalı işlemlerin çeşitli komplikasyonlara yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Köksal Yuca, yalnızca ameliyatların değil dolgu ve botoks gibi uygulamaların da mutlaka uzmanlar tarafından yapılması gerektiğini söyledi: “Yüz bölgesi için düşünülen her işlem dikkatle yapılmalıdır. Burası gözümüze, burnumuza, beynimize giden damarların bulunduğu bir bölgedir. Dolgu ve botoks işlemleri enjeksiyonlarla yapılır. Enjeksiyon iğnesinin de kesinlikle bu damarlardan uzak tutulması gerekir. Merdiven altlarında, ehil olmayan ellerde yapılan işlemler çeşitli komplikasyonlara yol açabilir, hatta körlük ya da nekroza bile neden olabilir. Baş, boyun, özellikle de yüz bölgesine yönelik ‘minimal cerrahi işlemler’ dediğimiz tüm uygulamalar, yetkili hekim grubu tarafından yapılmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!