Prof. Dr. Fatih Dalkılıç İŞKUR gibi çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Fatih Dalkılıç İŞKUR gibi çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2021 14:22

Tüm öğretim üyelerinin öğrencilerine iş bulmak istediğini dile getiren Prof. Dr. Dalkılıç, “Bu özellikle muhasebe alanında önemli bir gelenek. Öğretim üyesi olduğumdan bu yana bini aşkına öğrencinin iş bulmasına katkım oldu” dedi.

Haberin Devamı

EGE Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, bir yandan derneğin projeleri için mesai harcıyor, öte tarafta ise ‘asıl evim’ dediği Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde ders veriyor. Üniversite ile iş dünyası arasında köprü kuran Prof. Dr. Dalkılıç, öğrencileri için de iş olanakları bulmaya çalışıyor. Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, Türkiye ekonomisi, EGİAD, pandemi ve üniversite yaşamıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. “EGİAD Genel Sekreteri olmak çok önemli ve heyecan verici bir görev benim için” diyen Prof. Dr. Dalkılıç, şöyle devam etti:

FARKLI BAKIŞ AÇILARI

“Öğrenciliğimden beri EGİAD’ı takip ediyordum. Mustafa Tanyeri, bu fakültede herkesin idol hocasıdır. EGİAD’da 25 yıl görev yapması da çok büyük bir başarı hikayesi. EGİAD’ın gerçekten kurumsal hafızası olmuş. Üstümde bu ağırlıkla geldim bu göreve. Aslında EGİAD’da her değişim için yapılacaklar belliydi ve yıllardır uygulanmıştı ama hiç genel sekreter değişimi yaşanmamıştı. Mustafa Hoca’nın lisansta, yüksek lisansta ve doktorada öğrencisi oldum. Bölüm başkanlığı yaptığı dönemde yardımcılığını yaptım. Hocamın geçiş döneminde desteğini hep hissettim. Bir önemli destek de Başkanımız Mustafa Aslan ve yönetim kurulundan geldi. Şimdi işin yani başka bir ifadeyle riskin sahibi olanlarla birlikteyim EGİAD çatısı altında. Onların çok farklı bir bakış açısı olduğunu öğrenmiş oldum.”

Haberin Devamı

Prof. Dr. Fatih Dalkılıç İŞKUR gibi çalışıyor

SALGIN SÜRECİ PERÇİNLEDİ

EGİAD’ı arı kovanına benzeten Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, şöyle devam etti: “Çünkü bir sürü komisyon, alt komisyonlar, çalışma grupları, yönetim kurulu faaliyetleri var. Dönemim başında EGİAD çok ciddi bir dijital dönüşüm projesi başlatmıştı ki, üstüne pandemi bu süreci perçinlemiş oldu. EGİAD’ın dijital anlamda altyapısı D2 Projesi ile tamamen değişti. Biz aslında pandemiden 1 yıl önce toplantılara uzaktan katılabilme, üyenin bütün faaliyetleri internet ortamında telefonundaki aplikasyondan izleyebilmesi altyapısına yatırım yaptık. Böylelikle pandemiyle birlikte hiç aksama yaşamadan Webinar’lara başladık. Kümelenme mantığını oturtmak istiyoruz. Aplikasyon sayesinde EGİAD üyesi bir ihtiyacı varsa bunu dernek üyeleri arasından karşılayabilir mi noktasında üyeler arası ticareti artıracak şekilde bir altyapı sağlamasını istiyoruz bu platformun. Yine Mustafa başkanın çok önemli projelerinden biri EGİAD Think Thank Düşünce Kuruluşu. EGİAD Think Thank, bölgede bir STK tarafından kurulmuş ilk bağımsız düşünce kuruluşu. İlk raporumuz Çin’le ticaret ve ilişkiler üzerine hazırlandı. Bu ay içinde lansmanı gerçekleşecek.”

Haberin Devamı

İŞ KONUSUNDA DESTEK OLUYOR

Genel sekreterlik görevinin yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde ders veren Prof. Dr. Dalkılıç’ın öğrencilerinin iş bulması noktasında da destekleri dikkat çekiyor. Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, tüm öğretim üyelerinin doğal olarak öğrencilerine iş bulmak istediğini dile getirerek, “Bizim fakültede özellikle muhasebe alanında bu önemli bir gelenek. Öğretim üyesi olduğumdan bu yana bini aşkına öğrencinin iş bulmasına katkım oldu. Bizim dört büyükler dediğimiz bütün dünyada faaliyet gösteren denetim firmaları var. Bunların hepsinin İzmir’de ofisi var. Şu an İzmir’deki denetim ofislerinin çalışanlarının yarıdan fazlası bizim öğrencilerimiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

UZAKTAN EĞİTİME YAPIMIZ UYGUN 

PANDEMİNİN eğitim hayatına yansımalarını da değerlendiren Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, şu bilgileri verdi: “Üniversitenin sosyal etkileşim fonksiyonunu düşünerek, pandemi olmasaydı ve keşke öğrencilerimizden uzakta kalmasaydık demekle birlikte bu süreçte hiç zorluk yaşamadığımı da ifade etme isterim. 2013 yılından beri zaten online platformda yürütülen MBA programlarında ders veriyordum. Şüphesiz ki tıp alanında ya da aktif laboratuvar kullanımı gereken deneysel alanlarda uzaktan eğitim mümkün olmayabilir ama işletmecilik alanına baktığımızda dünyanın önde gelen üniversitelerinde yıllardır uzaktan eğitim programları zaten vardı. Bu da bizim alanımızın zaten uzaktan eğitime teknik olarak uygun olduğunun göstergesi. Fakültedeki derslerimiz İngilizce dolayısıyla yabancı kitaplar okutuyoruz. Bu kitapların en önemli yanı dersin hocası için çok sayıda tamamlayıcı materyaller sunması. Sunumlar, Excel dosyaları, geniş örnekler ve görsel materyaller o kadar çok ki size düşen bunlar arasında seçim yaparak sınıfınızda uygulamak. Ama dediğim gibi sınıf ortamında sıraların arasında dolaşarak, öğrencilerimin gözlerinin içine bakarak ders anlatmayı çok özledim.”

Haberin Devamı

KRİZ ÇÖZMEK GENLERİMİZDE VAR

TÜRKİYE’nin krizlere alışık olduğunu ifade eden Dalkılıç, “Ben Hollanda ve Amerika’da hem öğrencilik hem öğretim üyeliği safhasında çok rahat ettim. Bizim bir anlamda inanılmaz bir problem çözme becerimiz var, krizlere ve değişkenlere o kadar alışığız ki. Mesela bütün dünyada öğretilen enflasyon muhasebesi diye bir zor bir uygulama var. Türkiye’den herhangi bir öğrenci bu konuyu o kadar rahat anlıyor ki. Çünkü biz bununla iç içe yaşıyoruz. O yüzden bizim kriz çözmekle ilgili genlerimizde bir şeyler var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!