Prematüre bebekler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Prematüre bebekler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 12:39

Prematüre bebekler buluştu

Haberin Devamı

MEDİCAL Park İzmir Hastanesi'nde, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla prematüre bebek buluşması düzenlendi.

Buluşmaya yaklaşık 100 prematüre bebek ve aileleri ile Hastane Genel Müdürü Veysi Kubba, doktorlar ve davetliler katıldı. Prematüre bebeklerin yeni doğan bakım ünitesinde tedavilerini gerçekleştiren hemşireler ve doktorlar, bebeklerle yakından ilgilendi. Genel Müdür Kubba ailelerle konuşup, çocuklarının şimdiki sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Daha sonra hep birlikte bebekler için özel olarak hazırlanan pasta kesildi, hatıra fotoğrafı çektirildi. Hastane tarafından günü anısına kız çocuklara bebek, erkek çocuklara ise uzaktan kumandalı araba hediye edildi.

Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba davetlilere hitaben yaptığı konuşmada ayda ortalama 20 bebeğin iyileşerek yenidoğan bakım ünitesinden taburcu edildiğini ve ailelerine kavuştuğunu söyledi. "5 yılda yaklaşık 2 bine yakın evladımızı tedavi ettik" diyen Kubba, "Hastanemiz bir yenidoğan uzmanının şefliğinde, 3 çocuk hastalıkları uzmanı ve hemşireleriyle 35 küvözle hizmet vererek İzmir ve Ege Bölgesi'nde büyük bir sıkıntıya çözüm olmaktadır" dedi.

DOĞUMLARIN YÜZDE 12'Sİ PREMATÜRE

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hekimi Dr. Sezgin Güneş, Türkiye'de doğumların yüzde 12'sinin prematüre olarak gerçekleştiğini belirtti. Bunun da yılda yaklaşık 150 bine yakın prematüre bebek doğumu demek olduğunu vurgulayan Güneş, "Bu rakam neredeyse Fransa ve Almanya'nın toplam prematüre bebek doğumuyla aynı rakamı veriyor. Bu bebeklerin yaşayabilmesi için yenidoğan yoğun bakım ünitelerine ihtiyaç var. Ülkemizde de bu konuda son 10 yılda inanılmaz bir gelişme oldu. Artık cihaz, donanım ve yoğun bakım üniteleri hızlıca çoğaldı. Teknik imkanların gelişmesiyle birlikte mucize dediğimiz bebekler hayata tutunabiliyorlar. Bununla ilgili personel eğitimine de önem verildi" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!