Post Bariatrik cerrahi ile yeni bir vücuda merhaba

Güncelleme Tarihi:

Post Bariatrik cerrahi ile yeni bir vücuda merhaba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 17:07

OBEZİTENİN dünya çapında yaygın bir sağlık sorunu olarak kabul edildiğini belirten estetik ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, obeziteyle mücadele adına yapılan diyet ve egzersiz programlarına ek olarak son yıllarda bariatrik cerrahinin ön plana çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

Tüp mide ameliyatı, gastrik bypass, mide küçültme gibi farklı teknik ve adlandırmaları olan bariatrik cerrahi işlemlerinin, yanında birçok ek hastalık getiren obezitenin tedavisi için bir umut kaynağı olduğunu kaydeden Op. Dr. Rahmi Evinç, “Tüm bu operasyonlarda amacımız, hastalarımızın dış görünümünün estetik açıdan doğal ve kabul edilebilir hale gelmesini sağlamak, bu zorlu sürecin sonunda mutlu bir hayat sürebilmelerine katkıda bulunmaktır. Ülkemizde de başarıyla uygulanan bu operasyonlar sonrasında kilo veren hastalarda farklı problemlerin zamanlaması ve planlanması, bu konuda hastanın ayrıntılı olarak bilgilendirilmesi, kilo verme sürecinin estetik açıdan da en mükemmel şekilde sonuçlandırılması, estetik cerrahinin temel hedefleridir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TEK YA DA BİRKAÇ SEANS

Bariatrik cerrahi sonrası hastanın kilo vermesinin ve metabolizmasının düzene girmesinin bir yıl kadar sürebildiğini ifade eden Op. Dr. Rahmi Evinç, “Bu nedenle operasyondan 1-1.5 yıl sonra postbariatrik cerrahi işlemler planlanmaya başlanmaktadır. Kilo verme sonucu meme, karın ön duvarı, sırt, popo, kollar, bacaklar, boyun ve yüzde sarkmalar oluşabilmekte. Tüm bu bölgelere yönelik planlanan operasyonlar farklı kombinasyonlar halinde tek seansta veya birkaç seansta uygulanabilmektedir” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!