Güncelleme Tarihi:
YAŞAR Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliklerde katılımcılara plaket ya da teşekkür belgesi vermek yerine adlarına fidan dikiliyor. Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Yaşar Üniversitesi Hatıra Ormanı'nda, fidanlar, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde toprakla buluşuyor. Birkaç ay önce başlatılan uygulama kapsamında, bugüne kadar 105 fidan dikildi.
Doğaya ve yeşile saygı duymak, üretirken daha az tüketmek ve doğayla uyumlu bir hareket alanı oluşturmak için çaba gösteren Yaşar Üniversitesi bu yönde adımlar atmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesini (UN Global Compact) imzalayan, tüm faaliyet alanlarında enerji performansını sürekli iyileştirmeyi taahhüt ederek Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan ilk üniversite olan, geçen yıl İzmir’de İyilik Var projesi kapsamında Ege Orman Vakfı işbirliğiyle Tire’de 'İyilik Ormanı'nı hayata geçiren Yaşar Üniversitesi, şimdi de gerçekleştirdiği tüm etkinliklerde, katılımcılara plaket ya da teşekkür belgesi vermek yerine, adlarına birer fidan dikip teşekkürü A4 kağıt yapraklarıyla değil, gerçek ağaç yaprakları ile yapıyor.
GERÇEK TEŞEKKÜR
Yetişkin normal bir ağaç bir saatte ortalama 2.3 kilogram karbondioksiti bünyesine alıp fotosentezle 1.7 kilogram oksijen üretiyor. Birkaç ay önce başlayan uygulama kapsamında bugüne kadar 105 fidan Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki ağaçlandırma alanında toprakla buluşurken, adlarına fidan dikilerek sembolik olarak bir yaprak takdim edilen kişiler, 'gercektesekkur.yasar.edu.tr' adresinden de oluşturulan e-sertifikalarını alabiliyor.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI