Pırlanta Merkezlerine ilgi

Güncelleme Tarihi:

Pırlanta Merkezlerine ilgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 11:50

BUCA Belediyesi'nin, ilçede yaşayan ev hanımı annelerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için 3-6 yaş arası çocuklarına günde 3 saat süreyle geçici bakım hizmeti verilen Pırlanta Merkezleri ilgi görüyor.

Haberin Devamı

İzmir'in Buca ilçesinde, Gediz, Kozağaç, Çamlıkule, Şirinyer, Ufuk ve Betontaş'ta hizmet veren Pırlanta Merkezleri, kadınlara çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakıp, toplumsal yaşama katılmak için kendilerine vakit ayırabilme olanağı sağlıyor. Merkezlerden yararlanan minik çocuklar ise profesyonel öğretmenler eşliğinde eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyor. Türkiye'de hayata geçirilen örnek projeler arasında yer alan Pırlanta Merkezleri, 6 farklı adreste toplam 6 bin 449 minik Bucalıyı hizmet veriyor.

Bucalı kadınların talepleri doğrultusunda harekete geçen Buca Belediyesi de örnek projeyi kentin geneline yaymak çalışmalarını sürdürüyor. Pırlanta Merkezlerinin 7'incisi mart ayında Yenigün Mahallesi'nde hizmete girecek olan Semt Evi'nde açılacak. 2017 yılında Buca Koop ve Yeşilbağlar mahallelerinde de Pırlanta Merkezi açmak için hazırlıklarını sürdüren Buca Belediyesi 2019 yılına kadar merkezlerin sayısını 10'na çıkarmayı hedefliyor.



 

BAKMADAN GEÇME!