Peysaş pandemide müthiş işler yaptı

Güncelleme Tarihi:

Peysaş pandemide müthiş işler yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 13:54

2019 yılının sonunda İzmir Buca’da ilk şubesiyle hizmet vermeye başlayan Peysaş Gıda A.Ş. 15 ay gibi kısa bir sürede yedi şube ve iki merkez depoya ulaştı. Üstelik koronavirüs salgını döneminde bu rakamlara ulaştıklarını belirten Peysaş Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Gökşin, muazzam bir girişimcilik örneğine imza attıklarını söyledi.

Haberin Devamı

“İZMİR, ticari anlamda gençlerimizi yatırım yapmaya korkutan, daha çok İstanbul’a ticari göç veren bir konumda anılırken, bu coğrafyanın lezzetlerini müşterilerimizle buluşturma konusunda hiçbir ticari kaygı içinde olmadık.” Bu sözler, 2019 yılının sonunda Buca’da ilk şubesini açan Peysaş Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Gökşin’e ait. 2020’de ortalama her 70 günde bir şube açarken, çevrelerinden çok iyi niyetli uyarılar aldıklarını, Kovid-19 döneminde böyle bir yatırım yapmanın mantıklı olmadığının söylendiğini kaydetti. Fakat bu tarz söylemleri duymazdan geldiklerini dile getiren Gökşin, “Peysaş, yüzde 100 yerli sermayeyle yola çıktı. İzmir’in doğru yer olduğuna inancımız tamdı. Yaptığımız işi en kaliteli yaparsak ve müşteri odağını öne alırsak başarılı olacağımızı biliyorduk. 15 ayda yedi şube, iki merkez depo açtık. Buca’daki merkezimizden tüm şubelerimize, her gün düzenli sevkiyat yapıyoruz. Bizim için en önemli iki konu, hijyen ve tazelik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Peysaş pandemide müthiş işler yaptı

ÜLKEMİZ ÇOK DİNAMİK

Türkiye’nin ve dünyanın zor günlerden geçtiğini, bu dönemde ‘kendi içimize dönüp kendi dinamiklerimizle ne yapabiliriz, en iyisini nasıl sağlarız’ gibi konulara yoğunlaşmamız gerektiğini ifade eden Gökşin, birlik, beraberliğimiz ve dinamik yapımızın en güçlü yanımız olduğunu vurguladı, bu özelliklerimize sıkı sıkıya sarılmamız gerektiğini söyledi. Zincir mağazalara baktığımızda, kasap ve şarküteri tezgahlarında genel olarak erkek personelin ağırlıklı olduğunu dile getiren Gökşin, şunları söyledi: “Bizim mağazalarımızda, mağazaların işletilmesinden sipariş-sevkiyata, mal kabulünden güler yüzle müşterimize vereceğimiz hizmete kadar tüm aşamalarda kadınları görürsünüz. Bünyemizdeki 45 çalışma arkadaşımızın yüzde 90’ı kadın. Kadının gücünün, isteğinin, azminin karşısında hiçbir şey duramaz. Peysaş’ın 20 ay gibi kısa bir sürede geldiği nokta, bizim değil, kadın çalışma arkadaşlarımızın başarısı. Büyüme stratejimizde de kadın çalışma arkadaşlarımızın oranı bu seviyenin altında olmayacak.”

Haberin Devamı

Peysaş pandemide müthiş işler yaptı

PANDEMİDE EK ÖNLEMLER

Mağazalarında hijyen ve güler yüzün anayasaları olduğunu belirten Gökşin, “Her hatamızın müşteri nezdinde telafisi mümkün ama hijyen kurallarına aykırı bir durum ve sıcak bir gülümse sunamadığınız durumda müşterileriniz sizi ne yazık ki affetmez. Bunun bilincinde, inanılmaz titizlikle bir yıldır tüm arkadaşlarımızla en iyisi için mücadele ediyoruz. Daha öncesinde de belirttiğim gibi, kadının gücünü böyle dönemlerde çok daha fazla hissettik. Tüm ekip arkadaşlarımız bu dönemde hem mağazalarımızın hijyenini en üst seviyede tutmaya çalıştı hem de tüm müşterilerimize sırayla, sabırla ve sorumlulukla hizmet vermeyi başardılar. Pandemi döneminde kendi içimizde buna ‘3S’ kuralı adını verdik. Müşterimizin hassasiyetlerini dinledik, piyasada en iyi ürünü, en uygun fiyata sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. Odağımıza müşteriyi aldık. Müşteri mağazalarımızdan memnun ayrılırsa, günün sonunda er ya da geç başarıya ulaşacağımızın bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Peysaş pandemide müthiş işler yaptı

URLALILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

TEMMUZ ayında Urla şubesini hizmete açtıklarını belirten Peysaş Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Gökşin, müşterilerinin kendilerini burada da yalnız bırakmadıklarını söyledi. Ekim ayında çok üzücü bir deprem yaşadığımızı hatırlatan Gökşin, “O saatlerde tüm mağazalarımız faaliyetteydi. Allah’a şükür hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmedi. Fakat İzmir’de meydana gelen deprem derinden etkiledi bizi. Sonrasında ekip arkadaşlarımızla beraber, akşamları Bayraklı ve Manavkuyu bölgesinde depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Daha sonrasında, Urla, hem deprem hem de pandeminin etkisiyle çok göç almaya başladı, Urla şubemiz üçünce ayında artan grafiğiyle ek personel istihdam etmemiz gereken bir şube haline geldi. Şimdilerde müşterilerimize muhteşem bir kadroyla yoğun bir hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Peysaş pandemide müthiş işler yaptı

PANDEMİDE YATIRIM TALEPLERİ ALDIK

KOVİD-19 sürecinde haftanın yedi günü kesintisiz faaliyette olan birkaç iş kolundan biri olduklarını belirten Peysaş Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Gökşin, bu durumun son bir yıldır kendilerini yatırımcıların radarında tuttuğunu söyledi. Fakat pandemi döneminde amaçlarının kendi öz sermayeleriyle büyüyüp tezgahından işin, hakkını vererek, müşterine mahcup olmadan bu süreci başarıyla atlatmak olduğunu vurgulayan Gökşin, “Şartlar normale döndüğünde, tabii ki gelen teklifleri değerlendirmek isteriz ve değerlendireceğiz de. Fakat şu an gündemimiz, bu süreçten müşterilerimizin takdiriyle geçmek. Bu işi para kazanmak amacıyla kurduk ve maddi bir beklentimiz var ama gerçekten son bir yıldır odağımız para değil. En iyi, en sorunsuz hizmeti vermek. Şu an insanlar cumartesi, pazar hava almak için bir bahaneyle şubelerimize uğruyor, kendilerini ev ortamından dışarı atıyor, mağazalarımızda bizlerle yapacakları ayaküstü sohbet, kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor. Bunun verdiği hazzı bilemezsiniz. İnşallah hep beraber el ele atlatacağız bu süreci” diye konuştu.

Haberin Devamı

Peysaş pandemide müthiş işler yaptı

MÜŞTERİLERİMİZ BİZİ NEREDE GÖRMEK İSTERLERSE ORADAYIZ

İZMİR’in farklı bölgelerinden mağazalarına gelen müşterilerinin Peysaş’ı kendi yaşadığı ilçelerde de görmek istediklerini ifade ettiklerini vurgulayan Görkem Gökşin, 21 aylık bir şirket olduklarını, şu an için tek amaçlarının, faaliyete geçirdikleri şubelerde en iyi hizmeti sunabilmek olduğunu bildirdi. Mağaza sayısından çok hizmete odaklandıklarını kaydeden Gökşin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerek mali yapımızla, gerekse gelen yatırımcı teklifleriyle bir anda İzmir’de şube sayımızı 20’li, 30’lu rakamlara çıkartabiliriz. Fakat bakış açımız bu değil. Elbette şube sayılarımız günden güne çoğalacak. Ama en önemli konu, rakamsal olarak çok şube değil, kaliteli hizmet veren şubeler. Gelen yatırımcı tekliflerinde de şimdiye kadar hiç rakamsal bazda bir konuşmamız olmadı. Hep kiminle yürüyeceğiz konusuna odaklandık. Beraber yol alacağımız kişi ve gruplar bize ne katacak? Biz onlara ne katacağız? Kaliteli ürün ve kaliteli hizmet verme konusunda bizim kadar konuya hassas bakabilecekler mi? Yoksa gündemleri sadece kar-zarar bilançosu mu olacak? Daha öncesinde bahsettiğim gibi, kaliteli ürünü uygun fiyata, güler yüzlü hizmetle müşterimize sunarsak başarılı olacağımızı biliyorduk. Hiçbir zaman masanın etrafında bu işi daha karlı nasıl yapabiliriz diye toplanmadık. Ticari olarak yanlış olsa da hep ‘en iyiyi nasıl sunabiliriz’ sorusunu gündemimizde tuttuk. Burada en iyiden neyi kastettiğimizi tekrar vurgulamak isterim: En kaliteli ürün, en uygun fiyat, en iyi hizmet. Büyüme modelimiz iki şekilde olacaktır diye düşünüyoruz: Ya kendi özsermayemizle büyümeyi devam ettireceğiz ya da yolda yürüyeceğimiz bir yatırımcıyla. İşin tezgahından geldiğimiz için, yaptığımız işin artılarını ve eksilerini çok iyi biliyoruz. Bizim işimizde ürüne iki saat arkanızı dönemezsiniz. Ağırlıklı olarak çok nazik bir ürün olan süt ürünleri satıyoruz. Bugün bir markette rafa makarnayı koyduğunuzda, önünüzdeki bir ay boyunca sadece paket tozlandıysa onun tozunu almakla mükellefsiniz. Ama şarküteri işi inanılmaz hassas. Kaymağa, yoğurda, tereyağına arkanızı dönemezsiniz. Bu gibi nedenlerle büyüme hedefimizde franchise (bayilik) sistemini hiç düşünmüyoruz. Ya kendi özsermayemizle ya da içinde bizim en yüzde 50 söz sahibi olduğumuz bir ortaklık modeliyle Peysaş’ı ileriye taşımayı hedefliyoruz.”

Peysaş pandemide müthiş işler yaptı

YÖRESEL ÜRÜNLER GÖZDE

TÜRKİYE’nin her bölgesinden en iyi ürünleri müşterilerini sunduklarını belirten Peysaş Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Gökşin, şu bilgileri verdi: “Peynir çeşitlerimiz ağırlıklı olarak Çanakkale-Ezine, Balıkesir, Dikili, Ödemiş bölgelerinden geliyor. Bunun yanında yöresel grupta Kars kaşarı, Erzincan tulumu, Konya kırma, Van otlu peyniri, Denizli yayık tereyağı, Karadeniz tereyağı, Manyas tulumu ve birçok ithal peynir çeşitleriyle hizmet veriyoruz. Salçalarımızı sadece Gaziantep’ten alma taraftarıyız. Bu bölgedeki çalıştığımız tedarikçilerimizde, özellik acı-tatlı biber salçasında Türkiye’nin en iyi salçasını satmayı amaçlıyoruz. Zeytin çeşitlerimiz ağırlıklı Gemlik’ten geliyor. Gerek zeytinin kalibresi, gerek baskısı ve doğal işlenmesi gibi konular gözönünde bulundurulduğunda, açık ara kaliteli ürünleri müşterimizle buluşturuyoruz.”

GÜNLÜK ÜRÜNLERİMİZ ÇALIŞAN KADINLARIMIZIN KURTARICISI

PEK çok çözüm ortakları bulunduğunu ve her sabah ürünleri en geç saat 10.00’a kadar şubelere ulaştırdıklarını belirten Görkem Gökşin, “Yaprak sarması, ev böreği, meze çeşitleri, içli köfte ve el açması günlük ev mantısından, birçok tatlı çeşidine tüm ürünler her sabah taze taze yapılıp şubelerimize sevk ediliyor. Bu ürün çeşitleriyle ilgili, akşam iş çıkışında şubelerimize uğrayan çalışan kadınlarımızdan verdiğimiz hizmetten ötürü teşekkür alıyoruz. Günlük ürünlerimizin onlar için bir kurtarıcı olduğunu ifade ediyorlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!