Pandemide kendi işinin patronu oldu

Güncelleme Tarihi:

Pandemide kendi işinin patronu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2021 13:27

MANİSA’da yaşayan 39 yaşındaki Banu Kırbaşoğlu Sönmez, pandemi döneminde fuar organizasyonları yaptığı şirketin işlerinin durmasını fırsat bilip kendi işini kurdu. Çiçekçiliğe başlayan Sönmez, yeni bir iş alanı da yaratarak sevdiklerinin mezarlarına bakım yapamayanlara hizmet vermeye başladı. Girişimci kadının yurtdışından bile müşterileri var. “17 yıldır fuar organizasyonları yapan bir şirkette çalışıyordum” diyen iki çocuk annesi Sönmez, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

 

ÖNCE KASA SONRA DÜKKAN

“Pandemi sürecinde fuarlar, organizasyonlar, konserler bitince kısa zamanlı çalışmaya geçtik. Uzun süredir çalışmaya alışkın olduğum için evde oturamıyordum. Doğayı, çiçekleri çok seven biriyim. 2-3 kasa çiçek aldım, kendimi oyalamayı düşünüyordum. Pandemi döneminde kendimi kapatmak istemedim. Eşimin dükkanının önüne koyduk. İnsanlar pandemi döneminde evde kaldıkları için çiçeklere ilgi göstermeye başladı ve çiçekler satıldı. İlgi çok fazla arttı, herkes çiçek siparişi vermeye başladı ve kamyonla çiçek getirmeye başladım. Bunun üzerine işten ayrıldım, dükkan kiraladım ve çiçekçilik üzerine kendi işimi kurdum. Böylece çiçekçi oldum.”

MANİSA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

Çiçekçilik işini yaparken insanların sevdiklerinin mezarlarına bakmakta sıkıntı yaşadığını gördüğünü belirten Banu Kırbaşoğlu Sönmez, “Kendime yeni bir iş alanı yaratım. Profesyonel olarak bu işi yapmaya karar verdim, mezarlara çiçek dikip düzenli bakımlarını yapmaya başladım. Bir ekip kurdum ve yurtdışından da müşterilerim olmaya başladı. Profesyonel olarak mezarlık bakım işi yapıyorum. Yurtdışında yaşayan insanlar özellikle ilgi göstermeye başladılar. Sevdiklerinin mezarlarına gelemiyorlar ama bizim yaptığımız bakımlarla seviniyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

MEZARLARIN yıllık bakımlarını yapmaya başlayıp müşterileri artan Banu Sönmez, insanları mutlu etmenin kendini iyi hissettirdiğini anlattı. Sönmez, “Müşteri memnuniyeti çok güzel. Her gittiğimizde müşterilerimiz için yapılan bakımların fotoğraflarını çekiyoruz, onlar da seviniyorlar. Tek kişilik bir mezarın otların temizliği, çiçek dikilmesi dahil 250 lira bir ücret belirledik. Her ay bu bakımlar yapılıyor. İnsanlar manevi olarak çok seviniyorlar, bu aslında çok büyük bir eksiklikmiş, bu işi yapmaya başlayınca anladım. Ben de insanları mutlu etmeye başlayınca daha iyi hissettim. Çiçek işi gerçekten mutluluk veriyor” dedi.

İnsanların kaktüslere olan merakını da fark eden Sönmez, iş yerinin yanında bir kaktüs serası kurmaya karar verdiğini belirterek, “1500-2000 bin çeşit kaktüs var, insanlar kaktüslere çok meraklılar. Kaktüs serası kurdum, birçok çeşidin olduğu bir alan yarattım. Kaktüse karşı ilgi duyan insanlara hizmet vereceğim” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!