Pandemide göz şikayetleri arttı

Güncelleme Tarihi:

Pandemide göz şikayetleri arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2021 19:26

BATIGÖZ Sağlık Grubu Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serkan Biliş, koronavirüs nedeniyle birçok insan evden çalışma düzenine geçtiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Evden çalışma düzeniyle birlikte daha önce yüz yüze gerçekleştirilen görüşmelerin de bilgisayardan yapılmaya başlandığın söyleyen Biliş, “Evde çalışanlar zamanın çoğunu bilgisayar önünde geçirmek zorunda kalırken, iş yükünün tamamen bilgisayara ve online çalışmaya aktarılması birçok göz kusuru ile gözlük kullanma oranlarını arttırmaya başladı” dedi.

BİLGİSAYAR KONTROLLÜ

Gözlükten kurtulmak için alternatifler arasında Relex Smile lazer teknolojisinin yer aldığını ifade eden Op. Dr. Serkan Biliş, şu bilgileri aktardı: “Tamamen bilgisayar kontrollü Relex Smile teknolojisi, diğer lazer yöntemlerindeki gibi büyük bir kesi oluşmaz. Bu kesi ReLEx Smile teknolojisiyle 2 milimetreye kadar düşüyor. Lazer tedavilerinde bir devrim niteliği taşıyan ve özellikle yüksek miyoplarda (-10 numaraya kadar) oldukça iyi sonuçlar veriyor.” Op. Dr. Serkan Biliş, “ ReLEx Smile tedavisinde bütün cerrahi basamaklar tek lazerde uygulanıyor. Diğer lazer yöntemine göre çok daha küçük kesi ile disk çıkarılması (lentikül) şeklinde gerçekleştiren ReLEx Smile, bu sayede yüksek numaralı hastalara güvenli tedavi, daha az batma, yanma, daha hızlı iyileşme ve daha az kuru göz problemi ile karşılaşma olanağı sağlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÖRMEYİ ETKİLEYECEK 

“Gözlük veya kontakt lens kullanmayı gerektiren uzak ve yakın görme problemleri çağımızın en önemli görme kaybı sebeplerinden” diyen Op. Dr. Serkan Biliş, “Yakın gelecekte milyarlarca insanın uzak veya yakın görme probleminden etkileneceği tahmin ediliyor. 40 yaş üzerinde uzakta, yakında ya da her ikisinde görme problemi olan ve gözlüklerinden tamamen kurtulmak isteyen hastalara akıllı mercek veya trifokal mercek ameliyatı daha iyi bir tercih. Akıllı mercekler uzağı, yakını ve orta mesafeyi görmeyi sağlayan gözlük ihtiyacını ortadan kaldıran kalıcı göz içi mercekler” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!