Pamuk denilince akla Söke gelir

Güncelleme Tarihi:

Pamuk denilince akla Söke gelir
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2023 03:00

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel: “Söke pamuğuna değer katmak, çiftçilerimize vetüccarlarımıza kazanım sağlayabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak büyük uğraşlar verdiğimizBüyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin inşaat temelleri çok kısa süre sonra atılacak.”

Haberin Devamı

 

PAMUK ve pamuğa dayalı sektörleri geliştirmek amacıyla çok sayıda ortak proje yürüten kurumların arasında yer alan Söke Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Aydın Ticaret Borsası, Söke Ziraat Odası, Ulusal Pamuk Konseyi, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve İyi Pamuk Uygulamaları Derneği ile birlikte 7 Ekim 2023’te ülkemizde ilk kez fiziki olarak kutlanan Dünya Pamuk Günü etkinliğine katıldı. Söke Zirai Üretim İşletmesi’nde (Söke TAYEM) düzenlenen etkinliğe Borsa’yı temsilen Meclis Başkanı Ali Özdericioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel, Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Turgut Kayhan, Meclis Üyesi Ahmet Başer, Genel Sekreter Hülya Erman Aydoğan, Akreditasyon Sorumlusu Nilay Orta ve Laboratuvar Memuru İsmail Türk katılım sağladı. Açılış konuşmalarında söz alan Başkan Sağel, “İlk olarak 2020 yılında yüz yüze gerçekleştirmeyi hayal ettiğimiz etkinliğimizi pandemiden dolayı online ortamda gerçekleştirmek durumunda kalmıştık. Bugün organizasyon komitesi olarak büyük emek harcadığımız Dünya Pamuk Günü’nü üreticilerimize ve tüccarlarımıza şenlik havasında yaşatmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

“Pamuk denilince akla Söke gelir. Borsamızın pamukla ilgili birçok çalışması var ancak size özellikle bu anlamlı günde pamuk lisanslı depomuzun müjdeli haberini vermek isterim” diyen Sağel, sözlerine şöyle devam etti: “Söke pamuğuna değer katmak, çiftçilerimize ve tüccarlarımıza kazanım sağlayabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak büyük uğraşlar verdiğimiz Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin inşaat temelleri çok kısa süre sonra atılacak. Argavlı Mahallesi’nde 73 bin 858 metrekarelik bir alanda 15 bin ton kapasiteye sahip olacak depomuz, Borsa’mızın önderliğinde, Aydın ve İzmir Ticaret Borsaları ortaklığıyla kuruldu. Bu çok önemli projeye, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile fizibilite raporu hazırlandı. Fizibiliteye bağlı olarak GEKA tarafından güdümlü proje desteği verildi. Projemizin ödeneklerini ve bütçesini tamamlamanın ardından ruhsatını belediyemizden teslim aldık. Önümüzdeki pamuk sezonuna yetiştirmek için emin adımlarla ilerliyoruz. Borsa olarak bu projeye öncü olduğumuz için mutlu ve gururluyuz. İnşallah depomuzun açılacağı günde sizlerle birlikte o ana şahitlik ederiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!