Özel Ege'ye TÜBİTAK ödülü

Güncelleme Tarihi:

Özel Egeye TÜBİTAK ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 16:01

Özel Ege'ye TÜBİTAK ödülü

Haberin Devamı

47. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ulusal Finali'nden Özel Ege Lisesi öğrencileri birincilik ödülüyle döndü.

Özel Ege Lisesi, Fizik, Kimya, Biyoloji dallarında Ankara'da 2-6 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşen Ulusal Final'de yarıştı. Ulusal Final'de okulu temsil eden Karya Gülen ve Ece Bardakcı'nın hazırladığı Kimya projesi birinci olarak sertifika almaya hak kazandı. Rehber öğretmenliğini Merve Akpınar'ın yaptığı “Farklı Bitki Ekstrelerinin Kolon Kanseri Üzerine Etkisinin İncelenmesi" konulu çalışma ödül aldı.

Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu, “TÜBİTAK onur köşemize birincilik sertifikası kazandıran Özel Ege Lisesi Bilim Kurulu Üyesi ve Kimya Öğretmeni Merve Akpınar'ı, 10. sınıf öğrencilerimiz Karya Gülen ve Ece Bardakçı'yı, Özel Ege Lisesi Bilim Kurulu ve Fen Bilimleri Bölümünü emekleri ve katkılarından dolayı kutlar, teşekkür ederim. Ayrıca Ege Bölgesi'ni temsilen birinci olarak Ankara'ya giden Fizik ve Biyoloji alanında yarışan öğrenci ve rehber öğretmenlerimizi de kutlarım" dedi.

İZMİR (DHA)

foto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!