Onlar, iklim kahramanları

Güncelleme Tarihi:

Onlar, iklim kahramanları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 18:57

Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “HelpZone gönüllüleri, iklim kahramanları ile bir araya geliyor” konulu iklim değişikliği farkındalık etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Umurça Parkı’nda gerçekleşen organizasyona 3-13 yaş arası 300’e yakın çocuk katıldı. Yaş sıralamasına göre gruplara ayrılan çocuklara resim ve boya kalemleri dağıtıldı. İklim krizi ve nedenlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı. Ortaokul öğrencilerine de robotik kodlama ile ilgili eğitimler verildi.

Haberin Devamı

 

ATATÜRK ANISINA İĞDE AĞACI
Evşen öğretmenin Atatürk’ün doğa sevgisi temalı ‘İğde Ağacı’ hikayesini anlatmasının ardından, Belediye Başkanı Ahmet Aras ve çocuklar tarafından parka Büyük Önder’in anısına iğde ağacı dikimi gerçekleştirildi. İklim krizinin özellikle son dönemlerde ülkemizi de etkilediğine dikkat çeken Aras, “İklim krizi dünyanın kötü yönetilmesinin yanında kaynakların bilinçsizce kullanılmasıyla karşımıza çıkarak gelecek nesillerimizi etkilemeye başladı. İklim krizinden önümüzdeki süreçte çok daha fazla etkilenmeye başlayacağız. Bu yüzden tüm çabamız sizlerin iklim krizinin sonuçlarından daha az etkilenmenizi sağlamak olacak” dedi.

HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR
Herkesin yapabilecek çok fazla şeyi olduğunu söyleyen Başkan Aras, “Küçücük dahi olsa doğaya atacağımız bir çöpün engellenmesi, denize atacağımız plastik bir pet şişenin önlenmesi, orman yangınları yaşamamak adına almamız gereken tedbirler, suyun israfı ile ilgili tedbirlerimiz ve bu anlamda düşüncelerimiz geleceğimizi kurtaracak hamlelerdir. Sizlerden ricam, bu hususlara dikkatle yaklaşmanız. Belediyemiz de sizlerin geleceği için çalışıyor” diye konuştu.
HelpZone Derneği Başkanı eğitimci Sevinç Atabay da, “Biz yetişkinler yeterince bu dünyaya, bu doğaya zarar verdik. Çocuklar çok daha masumlar ve bizden çok daha fazla doğaya saygılılar” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!