Güncelleme Tarihi:
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından bu yıl 2.'si gerçekleştirilen Uluslararası Enginar Festivali'nde geleceğin şefleri, enginardan cupcake, macoron, kokoreç, limonata, reçel, suşi gibi birbirinden farklı ürünleri festival konuklarına sundu.
Yarın (pazar) son bulacak festival kapsamında Urla Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan tadım atölyelerinde, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nün dünyaca ünlü şefleri de enginarın farklı tariflerini izleyicilere aktardı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, öğrencilerin yaratıcılıklarıyla birbirinden farklı ürünler ortaya sunduğunu ve festivale renk kattığını belirterek, "Üniversitemiz Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, festivale ayrı bir tat katıyor. Bölgemizin yerel tatlarına yeni bir soluk ve tat getiriyor. Festivalde de konukların büyük ilgisini çekiyor. Bu da eğitimimizin ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.
Festivalde, Fransa, Belçika, Hollanda, Fas, Letonya'dan gelen şeflerle Türk şeflerin de enginara kendi yorumlarını getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Muğan, "Üniversitemiz Eğitmen Şefleri Tolga Kamiloğlu, Semen Öner, Joseph Viola da öğrencilerimizle birlikte sunumlar hazırladı" diye konuştu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin eğitmen şefleri, enginarlı kabak çiçeği tatlısı, karidesli enginar mücver, dereotlu enginarlı somon turşusu, Fas usulü mor enginar, hollandez soslu enginar, enginarlı karnıyarık, ançuezli vinegret sos eşliğinde Urla sakız enginarı, enginarlı kiş, enginarlı büzgü börek, enginar çorbası, enginar kroket gibi farklı yemekler yaptı.
İZMİR (DHA)
foto