Öğrencilere gastronomi turizmini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere gastronomi turizmini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 12:02

Öğrencilere gastronomi turizmini anlattı

Haberin Devamı

URLA Belediye Başkanı Sibel Uyar, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde düzenlenen Ulaslararası Kongre’de Urla’yı ve gastronomi turizm çalışmalarını anlattı.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Ünivesitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, dekan Prof. Dr. Saim Ateş’in izlediği toplantıya Türkiye’nin yanısıra Azerbeycan, Kazakistan, Kırgızistan, Filipinler, Malezya, Madagaskar, Pakistan ve Moritanya’dan katılım sağlandı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, turizm eğitimi alan öğrencilere ve yabancı konuklara önce Urla’yı anlattı. Dünyadaki tescilli 3 karantina adasından birinin Urla’da halen Karantina Adası’ndaki Tahaffuzhane olduğunu belirten Uyar, 8 bin yıllık tarihe sahip kentin dünyadaki ilk zeytinyağı işliğinin ise Klozemenai Antik Kenti’nde bulunduğuna işaret etti. Urla’nın çok renkli bir kültürel mozaiğe sahip olduğunu bunun da mutfak kültürünü zenginleştirdiğini anlatan Uyar, şunları söyledi:

“Gıdanın ham halinden dönüştürülüp tüketim için hazır hale getirilen ve hatta tüketimden sonraki süreci de kapsayan gastronomi tarım, ziraat, ekonomi, sanayi, aşçılık, duygusal analiz kapsamında gıda bilimi, tüketim şekilleri, tarih ve antropoloji gibi birçok pozitif ve sosyal bilimden beslenen bir disiplindir. Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi için tarımsal faaliyetlerimizi sürdürülebilir hale getiriyoruz. Kırsal Kalkınmayı önemsiyoruz. Toprak analizleri ve uygun ürünlerin desteklenmesi, fidan ve hayvan dağıtımı, üretici pazarları, tohum takas etkinlikleri, üretici kooperatiflerinin desteklenmesi, iyi tarım uygulamaları eğitimleri, çiftçilere ve muhtarlara yapılan rutin paydaş toplantıları, kadınların üretimde desteklenmesi başlıca çalışmalarımız arasında yer alıyor. Yaşadığımız zengin coğrafya bize sunduğu çok çeşitli flora Urla’da, Yarımada’ya özgü çok özel bir ürün olan enginarın da  baş tacı olmasına sebep oldu."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!