Öğrencilerden İşçilere Sağlık Dersi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden İşçilere Sağlık Dersi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 10:22

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (DEÜ) HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ, KONAK BELEDİYESİ BÜNYESİNDEKİ TEMİZLİK İŞLERİ PERSONELİNE SAĞLIKLI BESLENME VE İNME HASTALIĞI KONUSUNDA DERS VERDİ.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği son sınıf öğrencileri, Konak Belediyesi bünyesindeki temizlik işleri personeline sağlıklı beslenme ve inme hastalığı konusunda ders verdi.
Konak Belediyesi’nin Gürçeşme’deki Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen işçi sağlığı ve güvenliği semineri Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği son sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Öğrenciler seminer kapsamında işçilere, felç hastalığı ve nedenleri, beynin yapısı, yeterli ve dengeli beslenme, besin grupları ile besin ögeleri konularında öğretici bilgiler verildi. Öğrencilerden Serhat Badur yeterli, düzenli ve dengeli beslenmenin insan sağlığı üzerinde birinci derecede rol oynadığını ifade ederek "Özellikle fast food tarzı beslenme içinde yapay yağlar vardır ve bu yağlar damar sertleştirici özelliğe sahiptir. Uzun süre bu tür gıdalarla beslenme hastalıklara yakalanma riski artırır" diyerek bu tür yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
İşçilerden sağlıklı beslenme konusuna dikkat etmelerini isteyen Badur, her yaşta ve kiloda doğru beslenilmesi gerektiğini belirtti. Hayvansal kaynaklı besinlerin protein, bitkisel kaynaklı besinlerin ise posa yönünden zengin olduğuna değinen Badur, her ikisinden de düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini söyledi. Badur, şeker ve yağ oranı yüksek cips, asitli içecek, pasta, çikolata, aşırı şekerli tatlılardan uzak durulması önererek, her gün en az iki buçuk litre su içilmesinin sağlık açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Seminerde temizlik işçileri merak ettikleri soruları sorarak yanıtlarını aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!