Öğrenciler, zeytin ve zeytinyağı üretimini öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, zeytin ve zeytinyağı üretimini öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 17:39

Öğrenciler, zeytin ve zeytinyağı üretimini öğrendi

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, ilkokul öğrencileri, ziyaret ettikleri çiftliğin sahibi Mustafa Yaşar'dan zeytin ve zeytin ağacı hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, daha sonra Germiyan Mahallesi'ndeki yağhaneyi de gezerek, zeytinyağı elde ediliş sürecini de öğrendi.

Çeşme'deki Mustafa Çapkan İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve velileri eşliğinde, Ovacık Mahallesi'nde, eski sinema yönetmenlerinden Mustafa Yaşar'a ait çiftliği ziyaret etti. Çiftliğin sahibi Yaşar, ilkokul öğrencilerine, zeytin ağacı hakkında genel bilgiler verdi. Yaşar, zeytin ağacının 'ölümsüz ağaç' olarak bilindiğini ve dünyanın en yaşlı zeytin ağacının yaklaşık 3 bin yaşında olduğunu anlattı.

Zeytinin ve özellikle zeytinyağının insan sağlığı açısından önemini de vurgulayan Mustafa Yaşar, zeytin hasadı sırasında 'Çırpı' denilen sırıklarla dallara vurularak zeytinlerin dökülmesinin ağaçlara zarar verdiğini ve filizlerin kırılmasına yol açtığını söyledi. Yaşar, çiçeklere olduğu gibi zeytin ağaçlarına da sevgiyle yaklaşılması, dallarının ve filizlerinin kırılmaması için özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Öğrenciler, daha sonra ağaçtan zeytin toplayarak, hasadın keyfini yaşadı.

Zeytin ağaçları arasında bir süre dolaşan ilkokul öğrencileri, öğretmenleri ve velileri eşliğinde Germiyan Mahallesi'ndeki yağhaneyi de gezerek, zeytinyağı elde ediliş süreci hakkında da bilgi edindi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!