Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatlar

Güncelleme Tarihi:

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2024 15:43

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, obezite cerrahisinin yaygınlaşması ile birlikte zayıflayarak ideal kilolarına yaklaşan hastalar için obezite cerrahisi sonrası estetik cerrahinin adeta tedavinin devamı niteliğinde olduğunu belirterek, “Estetik cerrahinin bu hastaların yaşama dönmesinde çok önemli bir rol oynadığını” söyledi.

Haberin Devamı

 

 

Obezite cerrahisi sonrasında hastaların hızlı bir şekilde kilo verme sürecine girdiğini belirten Op. Dr. Cenk Melikoğlu, “Bu zayıflamaya bağlı vücut yapısında incelme olur, ancak obeziteye bağlı genişleyen deri aynı oranda sıkılaşamaz ve buna bağlı olarak deri fazlalıkları ve sarkıklıklar oluşur. Bu sarkıklıklar kişilerde hem estetik olmayan görünümlere hem de sosyal yaşamlarında kısıtlamalara neden olur. Bu nedenle obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatlar, kişilerin yaşam kalitesini arttırmak için yapılır” dedi.

 

SIK YAPILAN OPERASYONLAR

 

Op. Dr. Melikoğlu, obezite ameliyatı sonrası en sık gerçekleştirilen estetik işlemleri şu şekilde sıraladı:

 

Haberin Devamı

- Abdominoplasti (karın germe): Karın bölgesindeki sarkmaları ve fazla deriyi gidermek için yapılan bu operasyon, hastalara daha düz ve sıkı bir karın profili kazandırıyor.

 

- Vücut germe: Karın, kalça ve uyluk bölgelerindeki fazla deriyi çıkarmak için yapılan kapsamlı bir cerrahi müdahaledir.

 

- Kol germe: Üst kollardaki sarkmaları azaltmak için gerçekleştirilen bu işlem, hastalara daha şekilli ve estetik kollar kazandırıyor.

 

- Bacak germe: İç ve dış bacaklardaki fazla deri ve yağ dokusunun alınarak bacakların daha sıkı hale getirilmesidir.

 

- Meme dikleştirme ve büyütme: Kilo kaybı sonrası sarkan ve hacim kaybeden memelerin toparlanması ve gerektiğinde implantlarla hacim kazandırılmasıdır. Psikolojik ve fiziksel sağlık için önemlidir.

 

İDEAL ZAMAN ÖNEMLİ

 

Sarkmaları gidermek için yapılacak ameliyatın bu kişilerin kilo vermeyi tamamladıktan sonra yapılması gerektiğini belirten Op. Dr. Cenk Melikoğlu, “Hastaların en az 6 ay boyunca kilosu sabit olmalıdır. Obezite cerrahisinden sonra estetik ameliyatlara başlama süresi genellikle en az 1 buçuk yılı bulmaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Obezite cerrahisi sonrasında yapılan estetik ameliyatların, obezite cerrahisinin tamamlayıcısı olduğunu da dile getiren Melikoğlu, “Bu ameliyatlar, zayıflayan kişilerin estetik görünüm bozukluklarını düzelterek fiziksel dönüşümlerini sağlar ve mutlu bir şekilde sosyal yaşama dönmelerine yardımcı olur” ifadelerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!