Obezite ameliyatıyla yaşam kalitesi artıyor

Güncelleme Tarihi:

Obezite ameliyatıyla yaşam kalitesi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2021 19:02

Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş, diyet ve sporla kilo veremeyen ve cerrahi için uygunhastalara uygulanan obezite cerrahisinin yüz güldüren sonuçlar verdiğini söyledi. İdeal kilosuna ulaşanhastalarda kaybedilen özgüvenin yeniden kazanılması ve yaşam tarzı değişiklikleri yaşandığını belirtenDemirtaş, “Ameliyattan sonra hastalar giydiği kıyafetten yaptıkları hobilere kadar bir değişim yaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

VÜCUT Kitle İndeksi (VKİ) 40 ve üzeri kişilerin morbid obez olduğunu belirten genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Demirtaş, bu hastalarda şeker, tansiyon, eklem rahatsızlığı, solunum sıkıntıları gibi bir çok ciddi rahatsızlıkların görülebildiğini kaydetti. Özellikle morbid obez hastaların diyet ve spor ile istedikleri kiloyu veremediklerini ifade eden Demirtaş, “Bu hastalarda insülin direnci geliştiği için kilo verme belli bir noktada duruyor. Amaç diyet ve spor ile yeterli kiloyu verememiş kişilerde cerrahi yöntemle hekim kontrolünde kilo vermesini sağlamak” dedi.

TÜP MİDE AMELİYATI

VKİ 40 üzeri kişilerin tüp mide ameliyatı olabileceğini kaydeden Op. Dr. Demirtaş, şöyle devam etti: “Hastada şeker, tansiyon, eklem rahatsızlıkları gibi ek bir hastalık varsa, VKİ 35 üzeri kişileri de ameliyat edebiliyoruz. Ameliyatta, kapalı yöntemle midenin yüzde 75’i özel sistemlerle çıkarılıyor. Ameliyattan sonra hastada midenin yüzde 25’i kalıyor. Bu kalan mide hacmi bir su bardağı civarında. Hastalar bir su bardağı besin tüketince doygunluk hissine ulaşıyor. Ayrıca midedeki açlık hormonunu salgılayan kısımlar da çıkarıldığı için, hasta ameliyattan sonra açlık hissetmiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!